Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

Μέτριος στο ντεπούτο του ο Μπέκαμ


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μίλαν στο φιλικό με το Αμβούργο στο Ντουμπάι, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 και τους Ιταλούς να κερδίζουν εν συνεχεία στα πέναλτι με 4-3.

Ο Άγγλος μέσος ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα και αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με την εμφάνισή του να είναι απλά... μέτρια.

Στο πρώτο 45άλεπτο καλύτεροι ήταν οι Γερμανοί που απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Ντίντα, ενώ πιο δραστήριοι από τους "ροσονέρι" ήταν οι Αλεχάντρε Πάτο και Ροναλντίνιο.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο "Sevens Stadium" στο 62' με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μάσιμο Αμπροζίνι, όμως ο Μπέντζαμιν ισοφάρισε πέντε λεπτά αργότερα με κοντινή προβολή έπειτα από την κεφαλιά του Όλιτς και την απόκρουση του Ντίντα.

Όσον αφορά στην διαδικασία των πέναλτι ο Ντίντα απέκρουσε το τέταρτο του Νέβες, ενώ το πέμπτο για το Αμβούργο έχασε ο Αόγκο. Ο Έμερσον αστόχησε για την Μίλαν και πέτυχε το νικητήριο ο Φλαμινί.

Στη λίστα της Ίντερ ο Ντιόγκο


Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ίντερ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες από την Γερμανία, ο Ντιόγκο.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Offsaid» ανέφερε σε χθεσινό της δημοσίευμα ότι οι «νερατζούρι» εξετάζουν με προσοχή την περίπτωση του νεαρού φορ, μαζί με εκείνες των Μιλίτο, Ντι Βάιο, Κανουτέ, Φαμπιάνο και Μπενζεμά, για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής.

Ζιλμπέρτο:Δεν κοιμήθηκα καλά...


Με τον... εαυτό του τα έχει βάλει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αφού θεωρεί ότι αν είχε σκοράρει σε μια από τις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ο Παναθηναϊκός θα είχε κερδίσει σίγουρα το ντέρμπι. Ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν κοιμήθηκε όλο το βράδυ από τη στεναχώρια του, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η ομάδα του είναι πνευματικά δυνατή και μπορεί να κάνει πολλές νίκες στη συνέχεια.

«Είναι πολύ σκληρό. Είμαι έξω φρενών με τον εαυτό μου και δεν κοιμήθηκα καλά, μια και αυτή η ευκαιρία θα μπορούσε στο τέλος να μας έχει δώσει τη νίκη. Δεν τα κατάφερα όμως. Τώρα πρέπει να στρωθώ και πάλι στη δουλειά για να βελτιωθώ.

Σαφώς δεν είναι εύκολο. Πνευματικά η ομάδα είναι πολύ δυνατή. Πρέπει να βρούμε μόνοι μας τις λεπτομέρειες που χρειαζόμαστε για να παίρνουμε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε νίκες και αυτό πρέπει να κάνουμε από το επόμενο ματς», είπε μεταξύ άλλων ο 32χρονος Βραζιλιάνος σταρ.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Στην Ομόνοια ο Κωνσταντίνου


Θέμα ωρών είναι η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μιχάλη Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Ο 30χρονος επιθετικός φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τον κυπριακό σύλλογο για συμβόλαιο 3+1 χρόνων έναντι περίπου 450.000 ευρώ ετησίως και απομένει η οριστικοποίηση της συμφωνίας των δύο συλλόγων για να επιστρέψει ο Κύπριος φορ στην πατρίδα του μετά από 11 χρόνια.

Οι όποιες μικροδιαφορές αναμένεται να καλυφθούν, καθώς η διοίκηση της Ομόνοιας δεν φείδεται χρημάτων (το απέδειξε με τις μεταγραφές Οκκά, Αλωνεύτη και Χριστοφή) και θέλει άμεσα τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο δυναμικό της.

Μουρίνιο: "Θα μείνει μαζί μας ο Αντριάνο"


Μετά την θετική εισήγηση του συμβούλου επί μεταγραφικών θεμάτων της Ίντερ, Γκαμπριέλε Οριάλι, ο Αντριάνο πήρε "ψήφο εμπιστοσύνης" μέχρι το τέλος της σεζόν και από τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον "special one" να ξεκαθαρίζει πως ο Βραζιλιάνος φορ δεν θα αποχωρήσει από το "Σαν Σίρο" καθώς αποτελεί σημαντικό μέλος της ομάδας.

"Είμαστε όλοι χαρούμενοι που είμαστε πίσω και δουλεύουμε μαζί, καθώς συνεχίζουμε την προσπάθεια για το σκουντέτο και το Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη σεζόν", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο τεχνικός των "νερατζούρι" σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό "Sky", για να προσθέσει:

"Είμαστε πολύ τυχεροί στην παρούσα φάση γιατί δεν έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς, κάτι που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες μας είναι διαθέσιμοι.

Ο Αντριάνο είναι σημαντικός παίκτης, και το καταλαβαίνετε από το γεγονός ότι μίλησα μαζί του. Πάντως δεν μιλησαμε για πολλή ώρα.

Είχα βάλει το χέρι μου μπροστά στο στόμα μου για να σας εμποδίσω να ακούσετε τι λέγαμε, και έτσι δεν είπα κάτι το ιδιαίτερο.

Μπορώ να σας πω ωστόσο πως ο Αντριάνο δουλεύει καλά, και όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι έτοιμος να βοηθήσει στα παιχνίδια που ακολουθούν".

Πρόταση 24 εκ.λιρών από Σίτι για Γ.Τουρέ!


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής "Sun", ο Μαρκ Χιουζ έχει πρωταρχική επλογή για τη θέση του αμυντικού μέσου τον 25χρονο Ιβοριανό άσο των "μπλαουγκράνα", Γιάγια Τουρέ.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι "πολίτες" έχουν κάνει προσφορά ύψους 24 εκ.λιρών στη Μπαρτσελόνα για τον Γιάγια Τουρέ, υπογραμμίζοντας ωστόσο τόσο την δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στη Βαρκελώνη όσο και την θέληση των διοικούντων να τον κρατήσουν στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

"Υπάρχει μία προσφορά από τον Γιάγια όμως ο σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να πείσει τον παίκτη να μείνει", τόνισε στην εφημερίδα άνθρωπος μέσα από το διοικητικό συμβούλιο των Καταλανών.

Α.Ε.Κ.: Παραιτήθηκε με e-mail ο Κιντής


Παραιτήθηκε με e-mail από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ ο Γιώργος Κιντή. Οι λόγοι της επιθυμίας του να αποχωρήσει είναι στο ότι αισθάνεται ότι δεν απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο των μετόχων, όσο και των Ντούσαν Μπάγεβιτς και Στέλιου Μανωλά. Κι επειδή ως άνθρωπος επιθυμεί όπου βρίσκεται να παράγει έργο και να μην αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, αποφάσισε να κάνει την κίνησή του.

Πάντως, απομένει να μάθουμε αν θα επιμείνει σε αυτή την παραίτηση ή θα ανακαλέσει. Κάτι τέτοιο, βέβαια, θα γίνει μονάχα στην περίπτωση, που οι μέτοχοι τον πείσουν ότι θα στηρίξουν την ΠΑΕ.