Παρασκευή, Οκτωβρίου 28, 2011

Τα διασημότερα… «όχι» των μεταγραφών!

Τι θα γινόταν αν το 1978, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεχόταν να μεταγραφεί στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ή αν ο Πελέ πέρναγε τον Ατλαντικό για την Ρεάλ Μαδρίτης; Ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο θα ήταν ίνδαλμα για τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα όπως είναι για εκείνους της Ρεάλ Μαδρίτης; Οι απαντήσεις ακολουθούν παρακάτω…

10: Στίβεν Τζέραρντ - Από την Λίβερπουλ στην Τσέλσι

Το όνομα του Τζέραρντ είναι συνώνυμο με το Λίβερπουλ, όπως οι Beatles! Ωστόσο το Ιούνιο του 2005, ο Τζέραρντ έφτασε μια ανάσα από την μεταγραφή του στην Τσέλσι! Οι «μπλε» κατέθεσαν μια πρόταση που άγγιζε τα 32 εκατομμύρια λίρες και η Λίβερπουλ με «βαριά καρδιά» την έκανε αποδεκτή».

Ο Άγγλος μέσος το σκέφτηκε καλά, ωστόσο αποφάσισε να απορρίψει την προοπτική των Λονδρέζων. Οι φήμες που τον ήθελαν να αποφασίζει να μείνει στη Λίβερπουλ επειδή απειλήθηκε η ζωή του, ελέγχονται ως ανακριβείς…

stivi

9: Άλαν Σίρερ - Από την Μπλάκμπερν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε… έρωτα με τον Άγγλο «κανονιέρη» και μάλιστα προσπάθησε το 1992 να τον αποκτήσει, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Σαουθάμπτον, ωστόσο ο Σίρερ δεν πήγε ποτέ στους «κόκκινους διάβολους», αποφασίζοντας να πάει στην Μπλάκμπερν, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Τότε, ο Σερ Άλεξ προσπάθησε ξανά να τον αποκτήσει και εισέπραξε και δεύτερο «όχι», πηγαίνοντας στην Νιούκαστλ…

sirer

8: Ροναλντίνιο - Από την Παρί Σεν Ζερμέν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ακόμη ένας μεγάλος στόχος του Σερ Άλεξ που χάθηκε. Ο Ροναλντίνιο εντυπωσίαζε με την Παρί Σεν Ζερμέν και ο Σκωτσέζος κίνησε… γη και ουρανό για να τον αποκτήσει, ωστόσο ο «Ρόνι» αρνήθηκε για χάρη της Μπαρτσελόνα.

Αυτή η μεταγραφή, ίσως άλλαζε όντως την ιστορία, καθώς ο Βραζιλιάνος οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε Κύπελλα, Πρωταθλήματα και Champions League.

dinhp

7: Λουίς Φίγκο - Από Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Γιουβέντους/Πάρμα

Σε ηλικία 22 ετών ο Φίγκο έκανε πράγματα και… θαύματα με την φανέλα της Σπόρτινγκ, με την Γιουβέντους να υπογράφει συμβόλαιο μαζί του, όπως και Πάρμα!

Τελικά το μόνο που κατάφερε, ήταν να εισπράξει την άρνηση της FIFA για να παίξει ποδόσφαιρο, καθώς τιμωρήθηκε με 2 χρόνια αποκλεισμό και τελικά η Μπαρτσελόνα τον έκανε δικό της…

figo

6: Κριστιάνο Ρονάλντο - Από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Γιουβέντους

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έφτασε πολύ κοντά στο Τορίνο το 2003, η οποία «ναυάγησε» εξαιτίας της άρνησης του Μαρσέλο Σάλας να πάει στην Σπόρτιγνκ Λισαβόνας ως αντάλλαγμα.

Και εδώ η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική, καθώς ο Πορτογάλος δεν θα πήγαινε ποτέ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο σίγουρα θα γινόταν ο παίκτης που είναι σήμερα…

ronaldo

5: Κακά - Από την Μίλαν στην Μάντσεστερ Σίτι

Ο ορισμός του… «έφαγαν πόρτα»! Πριν από περίπου δυο χρόνια οι Άραβες της Σίτι το έψαξαν πολύ, προσφέροντας στον Κακά «χρυσάφι», με τις φήμες να αναφέρουν ποσά κοντά στα 120 εκατομμύρια λίρες!

Η άρνηση του Κακά, δεν ήταν μέσα στα… πλάνα των Σεΐχηδων, ωστόσο λίγους μήνες μετά ο Βραζιλιάνος δεν μπορούσε να αρνηθεί την Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως και να έχει, άλλη βαρύτητα η μια ομάδα, άλλη η άλλη…

gagagaga

4: Ντιέγκο Μαραντόνα - Από την Αργεντίνος Τζούνιορς στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Οι Άγγλοι το σκέφτηκαν, βρήκαν ένα τεράστιο ταλέντο στο πρόσωπο του Μαραντόνα ωστόσο τα χρήματα που απαιτούνταν (περίπου 600 χιλιάδες λίρες) δεν άφησαν την μεταγραφή να ολοκληρωθεί.

Η ιστορία έφερε τον Ντιέγκο στην Μπόκα Τζούνιορς και μετά στην Μπαρτσελόνα και την Νάπολι, όπου μεγαλούργησε. Αν είχε πάει στην Αγγλία, τότε ίσως να μην ήταν το ποδόσφαιρο ίδιο…

dona

3: Πολ Γκασκόιν - Από Νιούκαστλ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το 1988, ο Γκασκόιν κλώτσησε την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του, όπως ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει…

Ο Σερ Άλεξ ήθελε τον νεαρό άσο σαν… τρελός, αλλά ο «Γκάζα» ήθελε διαβεβαιώσεις πως θα έπαιζε βασικός. Ο Γκασκόιν επέλεξε την Τότεναμ, κάτι το οποίο αν δεν έκανε ίσως να έμενε στην ιστορία για τις ποδοσφαιρικές του, και μόνο, ικανότητες και όχι για τις… τρέλες του!

gazaaaaaaazaza

2: Πελέ - Από Σάντος στην Ρεάλ Μαδρίτης/Γιουβέντους

Ο Πελέ δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη, ωστόσο έφτασε πολύ κοντά στην Ρεάλ και την Γιουβέντους, όπως είχε ο ίδιος παραδεχθεί, ωστόσο εδώ η άρνηση δεν ήταν ούτε του παίκτη, αλλά ούτε της Σάντος!

Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση δεν άφησε τον Πελέ να φύγει, καθώς τον θεωρούσε… εθνικό θησαυρό και μόνο όταν έφτασε 35 ετών, τον άφησε να πάει στις ΗΠΑ και στην Κόσμος. Πραγματικά άδικο, γιατί ο θρύλος του ποδοσφαίρου θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αν αγωνιζόταν στην Ευρώπη…

peleeeeeeeeeeeees

1: Αλφρέντο Ντι Στέφανο - Από την Μιγιονάριος στην Μπαρτσελόνα

Το 1953, η Μπαρτσελόνα έκανε τα πάντα για να πάει τον Ντι Στέφανο, και συμφώνησε σε όλα με την Ρίβερ, η οποία είχε τα δικαιώματά του, ενώ η Μιγιονάριος έκανε… νερά!

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο πολύπλοκα, όταν η ισπανική Λίγκα ανακοίνωσε πως πρέπει να συμφωνήσουν και οι δυο ομάδες. Φυσικά πίσω από όλα αυτά ήταν ο δικτάτορας Φράνκο, ο οποίος ήταν φανατικός οπαδός της Ρεάλ.

Η Ρεάλ συμφώνησε και με τις δυο ομάδες, ο παίκτης ήθελε Μπαρτσελόνα και εκεί η ιστορία άλλαξε…

Η άρνηση της Μπαρτσελόνα, ήταν εκείνη που έστειλε τον παίκτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς δεν δέχτηκε την απόφαση-παρωδία της Λίγκας για να αγωνίζεται ο παίκτης έξι μήνες με την μια ομάδα και έξι με την άλλη!

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με την Ρεάλ, ενώ στην Βαρκελώνη το πρώτο πήγε το 1992…

stefanosssssssss


πηγή:onsports.gr