Παρασκευή, Οκτωβρίου 09, 2009

Εθνική Ελπίδων-Πορτογαλία 2-1: Με ήρωα τον Κ.Παπαδόπουλο στο 90'

Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που στο πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90', η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 2-1 της Πορτογαλίας στην Τρίπολη και εδραιώθηκε στην κορυφή του ομίλου της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2011.

Το σκορ είχε άνοιξει μόλις στο 3΄ο Κουτσιανικούλης ενώ στο 83' ο Βίτορ ισοφάρισε προσωρινά για τους φιλοξενούμενους. Πλέον η Ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τρίτη την Λιθουανία ξανά εντός έδρας με στόχο να κάνει το δύο στα.......

δύο στα τελευταία της παιχνίδια και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

H αναμέτρηση ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Πορτογάλους στο 3'.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια από δεξιά όπου ξεπέρασε και τον τελευταίο αμυντικό, έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ελπίδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 14' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ όταν στο σουτ του Δημούτσου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε την υπεροχή και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και στο 45' είχε μία ακόμη καλή στιγμή όταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν σημάδεψε σωστά. Έτσι το 1-0 ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη η Εθνική Ελπίδων δεν κατόρθωσε να πετύχει το δεύτερο τέρμα με το οποίο θα "σφράγιζε" την επικράτηση της καθώς και στο 80' ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας πρόλαβε τον Μήτρογλου στο τετ-α-τετ και στο 83΄η Πορτογαλία κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν από το κόρνερ, ο Βίτορ από πλεονεκτική θέση "έγραψε" το 1-1.

Η Εθνική Ελπίδων όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90' από το φάουλ του Σοϊλέδη , ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με υπέροχη κεφαλιά, χάρισε τη νίκη.

Πλέον η ομάδα του Νίκου Νιόπλια έφτασε τους 10 βαθμούς, με τρεις νίκες και μία ισοπαλία, στις τέσσερις πρώτες αναμετρήσεις της στον 9ο προκριματικό όμιλο. Ακολουθεί η Αγγλία με 4, αλλά δύο αγώνες λιγότερους, ενώ η Πορτογαλία έμεινε στους 3.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπαμπανιώτης, Αργυρίου, Μπουκουβάλας, Παπαδόπουλος Κ., Σιόβας, Παπαδόπουλος Γ. (82΄ Σιάκκας), Κουτσιανικούλης, Ριζογιάννης, Μήτρογλου, Δημούτσος (56΄Ταχτσίδης), Ιωαννίδης (64΄ Σοϊλέδης)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βεντούρα, Ρούμπεν Λίμα (67΄ Ιαζάλδε), Ντανιέλ Καρίτσο, Μιγκέλ Βίτορ, Αντιέν Σίλβα, Καντέιας (61΄ Ζοάο Αουρέλιο), Κάστρο, Ραμπιόλα, Περεϊρίνια, Αντρέ Σάντος (46΄Ρούι Πέδρο), Ούκρα

πηγή:sport24

Απίστευτη διπλή πανομοιότυπη γκάφα τερματοφύλακα μέσα σε 1,5 λεπτό! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΟΚ: Πρόεδρος ο Βρύζας

Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο διάδοχος του Θοδωρή Ζαγοράκη στον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας και «δεξί χέρι» του Ζαγοράκη, αποδέχτηκε τη σχετική πρόταση που του έγινε, κάτι που γνωστοποίησε κατά τη σύσκεψη του Δ.Σ. της ΠΑΕ το μεσημέρι της Παρασκευής (9/10).

Την προηγούμενη μέρα, με την απόφαση της παραίτησης Ζαγοράκη, είχαν εκφραστεί σκέψεις ομαδικής παραίτησης, κάτι που τελικά δεν προχώρησε στην πράξη. Με την ολοκλήρωση του έκτακτου Δ.Σ. της Παρασκευής επικυρώθηκε η ανάληψη της προεδρίας από τον Ζήση Βρύζα, που στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 12, απόντος του Ζαγοράκη και με την παρουσία αρκετών οπαδών της ομάδας έξω από τα γραφεία.

«Ο Θόδωρος ήταν και θα είναι αδελφός μας», τόνισε, μεταξύ άλλων και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Προχωράμε ενωμένοι. Εχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου». Σχολιάζοντας την πρόταση που του έγινε ο Βρύζας τόνισε: «Αποδέχτηκα αυτή την ηθική πρόταση. Συνεχίζουμε το ίδιο πλάνο. Ο ΠΑΟΚ πάντα ήταν πάνω από όλα».

Για το ποιος θα καλύψει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, που μέχρι τώρα κατείχε ο ίδιος ο Βρύζας εξήγησε πως «υπάρχει η σκέψη να αναλάβει κάποιος άλλος τη θέση του τεχνικού διευθυντή, απλά έγιναν πολύ γρήγορα και αυτό θα το εξετάσουμε τις επόμενες ημέρες».

Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηλίας Βιολίδης τόνισε: «Πριν από δυόμισι χρόνια ξεκινήσαμε μαζί με τον Θοδωρή το σχέδιο για την αναρρίχηση του ΠΑΟΚ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε το έργο μας. Προτείναμε όλοι μαζί, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, να αναλάβει ο Ζήσης. Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν παρόν και μέλλον».