Τρίτη, Απριλίου 29, 2008

MEΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ


Η ανακατασκευή του Γουέμπλεϊ ήταν ένα πολύ μεγάλο ιστορικό γεγονός για τον αθλητικό κόσμο της Αγγλίας. Οι διευθύνοντες του γηπέδου πρόκειται να λάβουν επίσημη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία θα γίνονται γνωστές οι απώλειες ύψους 50,6 εκατομμυρίων ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα του γηπέδου.

Τα υψηλά κόστη για την λήψη μέτρων ασφαλείας σε αρκετούς αγώνες, οι κακοί υπολογισμοί για τα έξοδα συντήρησης των κερκίδων και του αγωνιστικού χώρου σε πολλές περιπτώσεις αύξαναν το απαιτούμενο μπάτζετ γι’ αυτές τις λειτουργίες ακόμα και κατά 50%.

Η ανακατασκευή του γηπέδου κόστισε συνολικά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με την ομοσπονδία να εξασφαλίζει δάνειο 437 εκατομμυρίων ευρώ, με χρόνο αποπληρωμής τα 16 χρόνια. Λόγω των τελευταίων εξελίξεων, όμως, σχεδιάζεται να εξασφαλιστεί επαναχρηματοδότηση μέσω νέου δανείου το οποίο αυξάνει στα 25 χρόνια την περίοδο αποπληρωμής, προκαλώντας ανησυχία. Εξάλλου, οι πραγματικές απώλειες για τον ένα χρόνο λειτουργίας ανέρχονται στα 27,8 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σχεδόν διπλασιάζονται λόγω και του τόκου στην αποπληρωμή των δόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: