Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1,ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-3

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Η ΑΕΚ προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό από το ξεκίνημα και στο 8ο λεπτό η κεφαλιά του Μπλάνκο κατέληξε άουτ. Στο 12΄ οι «πράσινοι» απάντησαν με την κεφαλιά του Ποστίγκα (μπλόκαρε ο Αραμπατζής) ενώ στο 15΄ και πάλι ο Πορτογάλος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ. Στο 23΄ από την ενέργεια του Μπλάνκο ο Παυλής δε μπόρεσε να πλασάρει σωστά και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ στο 26΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ.

Από την εκτέλεση φάουλ του Μάτος από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Παπασταθόπουλου και «ξεγέλασε» τον Αραμπατζή, καταλήγοντας στα δίχτυα. Η ΑΕΚ επιχείρησε να αντιδράσει και στο 30΄ ο Μάλαρτζ μπλόκαρε το καλό σουτ του Ταχτσίδη, ενώ στο 39΄, η καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Παυλή, ο Μάλαρτζ ήταν εξουδετερωμένος αλλά ο Δάρλας απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή.

Ο Κωστένογλου έριξε στην ανάπαυλα τους Ριβάλντο και Λυμπερόπουλο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ενώ ο Πεσέιρο έκανε αλλαγή τερματοφύλακα, περνώντας τον Καρνέζη αντί του Μάλαρτζ. Στο ματς έλειπε το κίνητρο αλλά αυτό βρέθηκε από την αψιμαχία Σιμάο και Ενσαλίβα. Ο δεύτερος έβγαλε όλον τον… εκνευρισμό του στο 51΄ και με ξερό σουτ από απόσταση 20 μέτρων πέτυχε ένα από τα ωραιότερα φετινά γκολ, κάνοντας το 1-1 για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο των κινήσεων και πίεσε τον Παναθηναϊκό, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και στο 59΄ έφτασε κοντά και στο 2-1, η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ. Το παιχνίδι είχε γίνει σκληρό, με συνεχή δυνατά μαρκαρίσματα και στο 65΄ ο Δάρλας ξεπέρασε κάθε όριο. Εγκληματικό τάκλιν με το αριστερό πάνω στον Παυλή, δίκαια ο Βασάρας τον έστειλε στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 75΄ το δυνατό σουτ του Ράμος μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Καρνέζης. Λίγο νωρίτερα το «βάπτισμα του πυρός» πήρε και ο Μπουτζίκος από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 παρέμεινε. Τα νεύρα πάντως δεν έλειψαν, με τελευταίο… κρούσμα την αψιμαχία Δημούτσου-Μαντούκα για μαρκάρισμα του δεύτερου στο 86΄…

# ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1
51΄ Ενσαλίβα / 26΄ Μάτος

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Ράμος, Παπασταθόπουλος, Ζεράλντο, Λαγός, Ταχτσίδης (46΄ Ριβάλντο), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Εντίνιο (46΄ Λυμπερόπουλος), Μπλάνκο, Παυλής (68΄ Γεωργέας).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μάλαρτζ (46΄ Καρνέζης), Μόρις, Παντίδος (73΄ Μπουτζίκος), Σαριέγκι, Δάρλας, Σιμάο, Μάτος, Νίνης (69΄ Δημούτσος), Ρομέρο, Εντόι, Ποστίγκα.

Διαιτητής: Βασάρας (Θεσσαλονίκης)
Κίτρινες κάρτες: Ενσαλίβα, Ζεράλντο, Μαντούκα / Εντόι, Ρομέρο, Σιμάο, Δημούτσος
Κόκκινη κάρτα:Δάρλας (65΄)





Αρης-Πανιώνιος 3-3

Ο Πανιώνιος κατάφερε όμως να πάρει προβάδισμα στο 39΄ σε μια ξαφνική αντεπίθεση. Ο Σκούφαλης έδωσε έτοιμο γκολ στον Καπετάνο ο οποίος πέτυχε με σουτ το 2-1. Ο Έλληνας χαφ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να σκοράρει και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Κέλεμεν έδιωξε με τα πόδια το σουτ του.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι κυνήγησαν την ισοφάριση και βγήκαν μαζικά στην επίθεση. Και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 στην πρώτη τους καλή στιγμή. Ο Ίβιτς με κεφαλιά στο 48΄ νίκησε τον Γιάννου και ο Αρης πήρε τα πάνω του. Αναζήτησε κι άλλο γκολ, την στιγμή που ο Πανιώνιος επέλεξε την τακτική των αντεπιθέσεων.

Οι «κίτρινοι» κυκλοφόρησαν την μπάλα, αναπτύχθηκαν κυρίως από τα άκρα και ανέβασαν ρυθμούς για να φτάσουν στη νίκη. Ίβιτς (52΄) και Παπάζογλου (54΄) δεν απείλησαν όπως θα ήθελαν τον Γιάννου, ενώ ο τελευταίος αστόχησε με κεφαλιά και στο 65΄.

Δέκα λεπτά μετά ο Αμορόζο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Έλληνα κίπερ, ανέλαβε και την εκτέλεση, κάνοντας το 3-2. Οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ισοφάρισαν στο 82΄ με τον Σιαλμά να πλασάρει υποδειγματικά τον Κέλεμεν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε ο Κολτσίδας, ο οποίος αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Αρης-Πανιώνιος 3-3 7΄ Κάλβο, 48΄ Ίβιτς, 75΄ Αμορόζο /8΄, 82΄ Σιαλμάς, 39΄ Καπετάνος

Αρης: Κέλεμεν, Νέτο (46΄ Ίβιτς), Μάρκο Αουρέλιο (46΄Καράμπελας), Κουλουχέρης, Κολτσίδας, Βανγκελί, Νεμπεγλέρας, Τιάγκο, Κάλβο, Αμορόζο, Παπάζογλου (71΄ Γιάχιτς)
Πανιώνιος: Γιάννου, Μανιάτης, Σιαλμάς, Γουσούλης, Αραβίδης, Σκούφαλης (71΄ Γουνδουλάκης), Φακίνος (71΄Πλασκόνι), Χετεμάι, Καπετάνος, Κοντοές, Κουτσόπουλος.
Διαιτητής: Ντάκος
Κίτρινες κάρτες: Γουσούλης, Γιάννου, Κουλουχέρης, Χετεμάι, Βανγκέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: