Κυριακή, Μαΐου 25, 2008

Κυπελλούχος η Ρόμα, 2-1 την Ίντερ!


Η Ρόμα νίκησε με 2-1 την Ίντερ στον τελικό του "Ολίμπικο" και αναδείχτηκε Κυπελλούχος Ιταλίας για 9η φορά στην ιστορία της.

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, Ίντερ και Ρόμα μοιράστηκαν τους δύο εγχώριους τίτλους... Η Ρόμα επικράτησε με 2-1 της Ίντερ στο "Ολίμπικο" σε μονό τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, παίρνοντας μία άτυπη ρεβάνς για την απώλεια του σκουντέτο μία εβδομάδα νωρίτερα από τους Μιλανέζους.

Με την επιτυχία αυτή, η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι έφτασε τις 9 κατακτήσεις και είναι πλέον πολυνίκης στο θεσμό μαζί με τη Γιουβέντους, με τους "νερατζούρι" να μένουν στις 5 επιτυχίες στη δεύτερη τη τάξει ιταλική διοργάνωση και τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να μην καταφέρνει να κάνει 11 τα Κύπελλα στην καριέρα του (έχει πάρει 6 ως ποδοσφαιριστής και 4 ως προπονητής).

To σκορ για τους τυπικά και ουσιαστικά γηπεδούχους άνοιξε στο 36', με τον Πιζάρο να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά και τον Μεξές να πιάνει το γυριστό μονοκόμματο σουτ, για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του ανήμπορου να αντιδράσει Τόλντο.

Το 2-0 για τους "τζαλορόσι" έγινε στο 54', με τον Κασέτι να παίρνει τη μπάλα από τον Σέζαρ, ενώ στη συνέχεια από τη συνεργασία Περότα-Βούτσινιτς, ο πρώτος έγινε τελευταίος κάτοχος της μπάλας για την προωθήσει από κοντά στα δίχτυα της Ίντερ.

Η Ίντερ μείωσε στο 60' σε 2-1 με εκπληκτικό σουτ-φωτοβολίδα του Πελέ από τα 35 μέτρα, στη συνέχεια άσκησε πίεση στην περιοχή της Ρόμα προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι "τζαλορόσι" διατήρησαν -έστω με δυσκολία- το υπέρ τους σκορ για να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: