Τρίτη, Μαΐου 27, 2008

Το 2010 τα Windows 7 (VIENNA)


Η Microsoft επιβεβαίωσε πως η επόμενη έκδοση των Windows [7], γνωστή επί του παρόντος με την κωδική ονομασία Vienna, θα κυκλοφορήσει κάπου γύρω στο 2010. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του διαδόχου των Windows Vista θα καθοριστεί ανάλογα με το πότε "θα πιάσει τις ποιοτικές προσδοκίες της εταιρείας". Παράλληλα, φαίνεται πως έχουν διαρρεύσει ήδη κάποια screenshots των Windows 7 στην blogόσφαιρα.

Οι client εκδόσεις των Windows 7 θα κυκλοφορήσουν τόσο σε εκδόσεις 32bit όσο και σε 64bit [πότε θα απαλλαγούμε από τα 32bit;], ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και μια έκδοση server [κωδική ονομασία Windows Server 7]. H Microsoft διατηρεί στάση "απόλυτης μυστικότητας και σιωπής" σε ό,τι αφορά στα Windows 7, πιθανώς για να μην δώσει ακόμα ένα λόγο στους περισσότερους χρήστες να αγνοήσουν τα [απογοητευτικά για πολλούς] Vista και να περιμένουν για περίπου 3 χρόνια την επόμενη γενιά των Windows.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία μάλλον θέλει να αποφύγει να δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις [για συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης και χαρακτηριστικά], φοβούμενη ότι υπαναχωρήσεις, όπως στην περίπτωση των Vista, θα δημιουργήσουν [μια ακόμη] άσχημη εικόνα στους χρήστες της.
Παρ' όλα αυτά, από τα screenshots των Windows 7 που έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, η εγκυρότητα των περισσοτέρων από τα οποία αμφισβητείται, δεν μπορεί να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα για τη μορφή που θα έχει η επιφάνεια εργασίας τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Eλπίζω αυτα τα windows να είναι πιο καλά από τα vista !