Τετάρτη, Μαΐου 28, 2008

Και επίσημα Βαλβέρδε!


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για την νέα σεζόν καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν και η πρόσληψη του Ισπανού τεχνικού ανακοινώθηκε και επίσημα από το σάιτ της ΠΑΕ.

Η συμφωνία έκλεισε μετά από συνάντηση που είχαν νωρίς σήμερα το πρωί ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Θόδωρος Γιαννίκος με τον εκπρόσωπο του Ισπανού προπονητή, Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα και έδωσαν τα χέρια.

Με αυτό τον τρόπο φεύγει από τον Ολυμπιακό το άγχος της ανεύρεσης προπονητή, σχετικά νωρίς, έτσι ώστε να έχει αρκετό χρονικό περιθώριο ο νέος τεχνικός να χτίσει την καινούργια ομάδα και να κάνει τις μεταγραφικές επιλογές του.


Το Who is who του Βαλβέρδε

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1964 στην περιοχή Βιαντάρ ντε λα Βέρα της Εξτρεμαδούρα, μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καριέρα του ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του '80 και συγκεκριμένα το 1983 όταν και για δύο αγωνιστικές σεζόν φόρεσε τη φανέλα της Ντεπορτίβο Αλαβές προτού μετακομίσει το 1985 για την Σεστάο όπου και πέρασε μία σεζόν. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Εσπανιόλ με την οποία αγωνίστηκε για δύο χρονιές (1986-1988).

Η κορυφαία στιγμή της πορείας του ως ποδοσφαιριστής ήρθε με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Ο Βαλβέρδε παρέμεινε στο "Καμπ Νόου" για δύο σεζόν όπου κατέκτησε ένα κύπελλο Ισπανίας και ένα κύπελλο UEFA και το 1990 μετακόμισε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο όπου και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του καθώς παρέμενει στους Βάσκους για 6 χρόνια προτού αλλάξει ποδοσφαιρική στέγη πηγαίνοντας στη Μαγιόρκα όπου και έκλεισε την καριέρα του αγωνιζόμενος για μία σεζόν με τους νησιώτες.

Το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας σήμανε την έναρξη της προπονητικής του καριέρας καθώς το 1997 ανέλαβε τους νέους της Μπιλμπάο όπου και παρέμεινε σε αυτό το πόστο για μία εξαετία. Το 2003 ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε το ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής στην ομάδα της Βασκονίας.

Δύο εξαιρετικές σεζόν στην τεχνική ηγεσία της Μπιλμπάο και το 2006 ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε τις τύχες της Εσπανιόλ, οδηγώντας την μάλιστα στον τελικό του κυπέλλου UEFA την σεζόν 2006-07.

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωνύμιο του νέου τεχνικού του Ολυμπιακού, είναι "μυρμήγκι".


Δεν υπάρχουν σχόλια: