Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

Η Τσέλσι απέλυσε τον Γκραντ!


Τρεις μόλις ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οκτώ μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, ο Άβραμ Γκραντ αποτελεί παρελθόν από την Τσέλσι.

Ο Ισραηλικός τεχνικός, ο οποίος πήρε το χρίσμα από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την αποπομπή του Πορτογάλου από το "Στάμφορντ Μπριτζ", "πλήρωσε" το γεγονός ότι ολοκλήρωσε τη σεζόν χωρίς να οδηγήσει την ομάδα του σε κάποιον σημαντικό τίτλο.

Παρά το γεγονός ότι οι "μπλε" ήταν μέχρι το Φεβρουάριο η μοναδική αγγλική ομάδα που ήταν μέσα και στις τέσσερις διοργανώσεις που έπαιρναν μέρος, το τελευταίο δίμηνο επήλθε η σταδιακή κατάρρευση, και κατά συνέπεια η μεγάλη απογοήτευση:

Στο Κύπελλο Αγγλίας αποκλείστηκαν σε μονό αγώνα εκτός έδρας από την άσημη Μπάρνσλεϊ με 1-0, ηττήθηκαν στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Τότεναμ με 2-1, έχασαν το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι είχαν ελπίδες για τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ενώ την περασμένη Τετάρτη ήρθε και η "χαριστική βολή" στον Ισραηλινό...

Εκεί φαίνεται πως η τύχη του γύρισε επιδεικτικά την... πλάτη, καθώς μπορεί να έφτασε μία ανάσα από το να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν κατάφερε τα τρία προηγούμενα χρόνια ο Μουρίνιο, τελικά η άστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Τζον Τέρι ανέτρεψε τα δεδομένα και έφερε το βαρύτιμο τρόπαιο στα χέρια της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ.

Από την επόμενη κιόλας ημέρας του τελικού, ο εκτελεστικός διευθυντής του αγγλικού συλόγου, Πίτερ Κένιον, είχε χαρακτηρίσει αποτυχημένη τη σεζόν, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την αποχώρηση του Ισραηλινού από το τιμόνι της ομάδας.

Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πως ξεκινάει την αναζήτηση για νέο τεχνικό, και πως δεν προτίθεται να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο αναφορικά με το "διαζύγιο" με τον Άβραμ Γκραντ.

"Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το συμβόλαιο του Άβρααμ Γκραντ ως προπονητή λύθηκε σήμερα. Αυτό ακολουθεί τις συναντήσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες

Όλοι στην Τσέλσι θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Άβραμ για τη συνεισφορά του από τότε που ανέλαβε στην τεχνική ηγεσία από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Τώρα επικεντρωνόμαστε στις προσπάθειές μας για να βρούμε τον νέο προπονητή της Τσέλσι και δεν πρόκειται να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι να ανακοινώσουμε την πρόσληψή του",
αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στους υποψήφιους αντικαταστάτες του Γκραντ στον πάγκο της Τσέλσι, τα πρώτα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι οι Φρανκ Ράικαρντ, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, Μπρίαν Λάουντρουπ και Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: