Κυριακή, Μαΐου 18, 2008

Κυπελλούχος Αγγλίας η Πόρτσμουθ!


Τον πρώτο της τίτλο μετά απο 69 χρόνια κατέκτησε η Πόρτσμουθ, η οποία επικράτησε της Κάρντιφ στον τελικό του Γουέμπλεϊ με 1-0 χάρις σε τέρμα του Κανού!

Τον πρώτο της τίτλο μετά από 69 χρόνια πανηγυρίζουν οι "Πομπέις". Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ επικράτησε με 1-0 την Κάρντιφ στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας που έγινε στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 90.000 θεατών, και κατέκτησε το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κανού στο 37ο λεπτό.

Ο Νουάνκο Κανού στο 24' με εκπληκτική κίνηση "άδειασε" τον Λόοφενς και τον Ενκελμαν, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Λίγο αργότερα, εκμεταλλεύθηκε τη λάθος απόκρουση του Φινλανδού τερματοφύλακα της Κάρντιφ μετά τη σέντρα του Ουτάκα και από κοντά έγραψε το 1-0.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του αγώνα, το οποίο βρήκε τους οπαδούς της Πόρτσμουθ να γιορτάζουν για ένα τρόπαιο το οποίο για τελευταία φορά η ομάδα τους είχε κατακτήσει το 1939. Η Κάρντιφ, από την πλευρά της, πάλεψε αλλά δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα της Τσάμπιονσιπ που παίρνει το κύπελλο μετά το 1980 (Γουέστ Χαμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: