Σάββατο, Μαΐου 24, 2008

Ιταλία: Το τελευταίο ραντεβού


Ο... συνήθης τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας διεξάγεται το απόψε (24/5, 22:00) στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια θα είναι μονός, αλλά για τέταρτη συνεχή σεζόν το ζευγάρι των «μονομάχων» μένει ίδιο κι απαράλλαχτο! Ιντερ εναντίον Ρόμα, στην έδρα της δεύτερης (αλλά με τα εισιτήρια στο 50%-50%), με τους «νερατζούρι» να έχουν επικρατήσει στις δύο από τις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις, το 2005 και το 2006. Ομως, ήταν το περσινό εντυπωσιακό 6-2 της Ρόμα, που πλήγωσε το γόητρο της πρωταθλήτριας, και ακριβώς τον ίδιο στόχο έχει και φέτος η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι! Για την Ιντερ απών θα είναι ο άνθρωπος που τής χάρισε το πρωτάθλημα, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ενώ δεν θα βρίσκεται στην επίθεση ούτε ο Χούλιο Κρους, ο οποίος είναι τιμωρημένος μαζί με τον Μάρκο Ματεράτσι.

Ο Αργεντινός είναι πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης (4 γκολ), αλλά κι αυτής της... σειράς αναμετρήσεων με τη Ρόμα, καθώς στους τελικούς του 2006 και του 2007 έχει σημειώσει συνολικά τρία γκολ. Στις προηγούμενες έξι (καθώς οι τελικοί ήταν διπλοί), η Ιντερ μετρά τέσσερις νίκες, η Ρόμα μία και... καλή, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα με «βραχεία κεφαλή» από τους «Ρωμαίους», το αυριανό ματς έχει ιδιαίτερη σημασία. Η Ιντερ διεκδικεί το πρώτο «αγωνιστικό» νταμπλ της ιστορίας της, καθώς η μοναδική φορά που συνδύασε και τους δύο τίτλους ήταν το 2006, όταν πήρε «στα χαρτιά» το πρωτάθλημα που αφαιρέθηκε από τη Γιουβέντους.

Αλλά και η Ρόμα έχει έναν λόγο παραπάνω, εκτός από την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της αντιπάλου της. Αν επικρατήσει αύριο, θα φτάσει τη «Γιούβε» στη λίστα με τους πολυνίκες του θεσμού, καθώς θα έχουν από εννέα τρόπαια.

Για την Ιντερ, εκτός από τους Ιμπραϊμοβιτς, Ματεράτσι, Κρους, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Καμπιάσο, Κόρντομπα, Ντακούρ, Σάμουελ και Ρίβας. Από την άλλη πλευρά, εκτός από τη γνωστή απουσία του αρχηγού Φραντσέσκο Τότι, ο Σπαλέτι δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ροντρίγκο Ταντέι, ενώ πήρε στην αποστολή τους Ντόνι, Ζιουλί, Πανούτσι, οι οποίοι κάνουν «αγώνα δρόμου» για να προλάβουν τον τελικό.

Στο μεταξύ, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων βίας στο ιταλικό ποδόσφαιρο και στην προσπάθεια να κυλήσουν όλα ομαλά, οι αρχηγοί των «νερατζούρι» και των «τζιαλορόσι» εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση. «Δύο σπουδαίες ομάδες τίθενται αντιμέτωπες αύριο βράδυ, στο Ολίμπικο. Δύο ομάδες που τιμούν τους φιλάθλους τους και τον θεσμό, χάρη στις προσπάθειες και το πάθος τους. Θα είναι μια βραδιά χαράς και αλληλοσεβασμού» αναφέρει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο Χαβιέρ Ζανέτι και ο Φραντσέσκο Τότι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: