Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

Η θρυλική BMW M1 Homage!















Με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την παραγωγή της M1, η BMW προχώρησε στη δημιουργία ενός άκρως εντυπωσιακού πρωτοτύπου.

Η M1 "Homage", όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή ενός αυτοκινήτου που έχει "γράψει" τη δική του -αγωνιστική και μη- ιστορία στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά πρότυπα του παρελθόντος, η "Homage" διατηρεί το σφηνοειδές σχήμα του θρυλικού προγόνου της, παραπέμποντας άμεσα σ΄αυτόν.

Από την M1 του 1978 προέρχονται τα αναδιπλούμενα φωτιστικά σώματα του μπροστινού τμήματος, οι χαρακτηριστικές γρίλιες που καλύπτουν τη γυάλινη επιφάνεια του πίσω μέρους και το χρώμα του αμαξώματος.

Χωρίς ουσιαστικές διαφορές παρουσιάζονται και οι εξωτερικές διαστάσεις, με μοναδική εξαίρεση το αυξημένο μεταξόνιο που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Παρά το εκθαμβωτικό της παρουσιαστικό η M1 Homage δεν αναμένεται να περάσει στην ευρεία παραγωγή, ενώ ο Βαυαρός κατασκευαστής δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου δημιουργήματός του.

ΠΗΓΗ:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: