Σάββατο, Μαΐου 10, 2008

Ρεκόρ πωλήσεων για το Grand Theft Auto IV!


Με όπλο τις διθυραμβικές κριτικές, το υψηλότατο κόστος παραγωγής και φυσικά την προώθηση από τα μέσα ενημέρωσης που έσπευσαν να επισημάνουν τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας, το Grand Theft Auto σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων ακουμπώντας τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του GTA IV, οι κριτικές για το game play και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού ήταν εντυπωσιακές. Σε αυτό συνετέλεσε όχι μόνο το αυξημένο κόστος παραγωγής της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο μέχρι τώρα για παιχνίδι, αλλά και η μεγάλη ομάδα απο 1000 άτομα που ασχολήθηκε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την δημιουργία του παιχνιδιού.
Τα οφέλη βέβαια για την μαμά εταιρεία, την Take Two, είναι τεράστια. Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, και αυτή είναι μόνο η αρχή. Ο τύπος συνεχίζει να ασχολείται με το GTA IV, κάτι που κρατάει υψηλά το ενδιαφέρον του κοινού, τροφοδοτώντας έτσι ακόμα περισσότερο τις πωλήσεις των πρώτων ημερών ή εβδομάδων.

Η επιτυχία αυτή πάντως φαίνεται να ανησυχεί τους ανθρώπους του Hollywood, οι οποίοι περιμένουν πολλά από το blockbuster 'Iron Man'.

H σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία των δύο «προϊόντων» και η επιτυχημένη πορεία του πρώτου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμπορική πορεία του δεύτερου, παρότι δεν είναι άμεσοι ανταγωνιστές. Και αυτό γιατί μεγάλο μέρος από το target group των δύο είναι κοινό και ίσως όχι τόσο άνετο οικονομικά, ώστε αμέσως μετά την αγορά του GTA IV, το οποίο κοστίζει 60-90 δολάρια/ευρώ, ακόμα δηλαδή και 10 φορές την τιμή του εισιτηρίου, να πάει να πληρώσει στο κινηματογράφο για να δει τον Iron Man!

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν εχω αγορασει ποτε μεχρι τωρα Pc game...και μαλλον θα ειναι το πρωτο μου...Ολοι γι'αυτο μου λενε...