Τρίτη, Μαΐου 06, 2008

H SUPER AGURI εκτός F1

Xωρίς τη Super Aguri θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της F1, όπως ανακοίνωσε η ομάδα."Η Super Aguri εγκαταλείπει την Formula 1", μ' αυτή την ανακοίνωση o Aguri Suzuki αφεντικός της γιαπωνέζικης ομάδας είπε αντίο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Τα οικονομικά προβλήματα επιβάρυναν την ομάδα η οποία αγωνιζόταν για 2 χρόνια και 4 μήνες. Αποκορύφωμα για το τέλος της Super Aguri ήταν η απόσυρση του ενδιαφέροντος του βρετανικού ομίλου Magma για χρηματοδότηση.

"Προκειμένου να εκπληρώσω το όνειρο μου να είμαι ιδιοκτήτης μιας ομάδας στην F1 αποφάσισα να συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το Νοέμβριο του 2005. Από τότε έχουμε συμμετάσχει για 2 χρόνια και 4 μήνες ως Super Aguri F1, αλλά δυστυχώς πρέπει να σας πληροφορήσω ότι η ομάδα σταματάει τις αγωνιστικές της δραστηριότητες από σήμερα", τόνισε ο Suzuki.

Η ομάδα του Τακούμα Σάτο και του Άντονι Ντέιβιντσον που αγωνίζονταν με κινητήρες Honda δεν μπόρεσε βάλει φρένο στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν από την περασμένη σεζόν και δεν θα βρίσκεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο γκραν πρι της Τουρκίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά την κατάκτηση των πρώτων βαθμών της ομάδας στο γκραν πρι της Ισπανίας.

"Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στην Honda, στην Bridgestone, στους χορηγούς και σ' όλο τον κόσμο που μας βοήθησε σε δύσκολες καταστάσεις όπως και σ' όλο το διοικητικό σώμα που κράτησε ψηλά το κίνητρο του και έκανε πάντα το καλύτερο που μπορούσε", επισήμανε το αφεντικό της ομάδας.

H Aguri επίσης ευχαρίστησε την προσπάθεια των πιλότων της Άντονι Ντέιβιντσον ο οποίος "πάντα δούλευε στα όρια σε δύσκολες καταστάσεις" και Τακούμα Σάτο που "ήταν από την αρχή μαζί μας και ήταν πάντα δυνατός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: