Τετάρτη, Μαΐου 14, 2008

H ZENIT ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ UEFA!


Η ρωσική ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 2-0 τους Ρεϊντζερς στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ"

Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα σε καταπληκτική ατμόσφαιρα και γι' αυτό φρόντισαν οι οπαδοί των δύο φιναλίστ που κατέκλυσαν τις κερκίδες του "Σίτι οφ Μάντσεστερ Στάντιουμ". Οι παίκτες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους του "Best of You" των Foo Fighter. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο 7ο λεπτό για τη Ρέιντζερς. Ο Νταρσεβίλ γύρισε ωραία από τα αριστερά αλλά ο Σερλ "γλίτωσε" τον Μαλαφέεφ από τα χειρότερα. Ένα λεπτό νωρίτερα μακρινό σουτ του Τίμοστσουκ, μπλόκαρε εύκολα ο Αλεξάντερ.

Οι παίκτες της Ζενίτ προσπάθησαν να κάνουν το γνωστό επιθετικό τους παιχνίδι ωστόσο οι της Ρέιντζερς με τη γνωστή "σφικτή" αμυντική τους τακτική δεν τους άφηναν να πλησιάσουν με αξιώσεις στην περιοχή τους. Στο 29' καλό σουτ του Ανιούκοφ απέκρουσε με υπερένταση ο Αλεξάντερ. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ανέβηκε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες. Ένα λεπτό πριν τη λήξη οι της Ζενίτ ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από σέντρα του Αρσάβιν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μπρόουντφουτ, ωστόσο ο διαιτητής δεν καταλόγισε τίποτα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Ωστόσο αυτή τη φορά η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε από τους "τζερς". Στο 54' ο Μαλαφέεφ "έσωσε" την εστία του ύστερα από κοντινό σουτ του Νταρσεβίλ. Στην επαναφορά ο Φέργκιουσον από κοντά σούταρε στο δοκάρι. Η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Στο 65' έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν μετά από σουτ του Αρσάβιν ο Πάπατς έδιωξε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στην γραμμή.

Ένα λεπτό νωρίτερα μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Τόμσον η μπάλα (που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα) κόντραρε στον Κρίζανετς και πέρασε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε η Ζενίτ με τον Αρσάβιν στο 65' το πέτυχε στο 72' με τον Ντενίσοφ. Μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Αρσάβιν, ο Ρώσος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Αλεξάντερ και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Αντβοκαατ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν μετά από σουτ του Ζιριάνοφ μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αλεξάντερ.

Ωστόσο δεν έμεινε παραπονεμένος αφού στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε το "κερασάκι" στην "τούρτα" για τους Ρώσους. Ο Τεκέ έβγαλε τη συρτή μπαλιά απ' τα αριστερά μέσα απ΄την περιοχή, ο Ζιριανόφ πετάχτηκε στο πρώτος στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

4': Σουτ του Αρσάβιν από πλάγια αριστερά, η μπάλα άουτ.
7': Ο Νταρσβίλ γυρνάει ωραία από τα αριστερά αλλά ο Σιρλ κλείνει από θέση αριστερού μπακ σε στόπερ και γλιτώνει τον Μαλαφέεφ από τα χειρότερα.
28': Δυνατό σουτ από τον Ανιούκοφ, μπλοκάρει ο Αλεξάντερ. Αργός ο ρυθμός του αγώνα, τον επιβάλλουν οι "Τζερς" παραδίδοντας την κατοχή της μπάλας αλλά προσέχοντας την αμυντική λειτουργία τους.
Ημίχρονο: Χωρίς γκολ και μεγάλες ευκαιρίες το πρώτο μέρος.
55': Ο Νταρσβίλ παίρνει την κάθετη πάσα, κάνει το σουτ αλλά ο Μαλαφέεφ αποκρούει.
64': Ο Αρσάβιν περνάει τον εξερχόμενο Αλεξάντερ αλλά το πλασέ του βρίσκει τον Πάπατς στη γραμμή. Ο Βόσνιος απομακρύνει με το κεφάλι.
72': Εκπληκτική κάθετη πάσα του Αρσάβιν, ο Ντενίσοφ βγαίνει τετ α τετ με τον Αλεξάντερ και κάνει το 1-0.
91': Σουτ του Νόβο από τα τέσσερα μέτρα, η μπάλα άουτ.
93': Γύρισμα του Τεκέ από τα αριστερά, ο Ζιριανόφ σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις
Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Σιρλ, Κρίζανατς, Σιρόκοφ, Τίμοστσουκ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Φαϊζούλιν, Αρσάβιν, Τεκέ.
Ρέιντζερς: Αλεξάντερ, Μπρόουντφουτ, Πάπατς (77' Νόβο), Γουάιρ, Κουεγιάρ, Εμντανί (80' ΜακΚάλοχ), Φέργκιουσον, Τόμσον, Ντέιβις, Γουίτακερ (86' Μπόιντ), Νταρσβίλ.

Γκολ: 72' Ντενίσοφ, 93' Ζιριάνοφ

Κίτρινες κάρτες:
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Πέτερ Φρέιντφελντ (Σουηδία)



Δεν υπάρχουν σχόλια: