Τετάρτη, Μαΐου 21, 2008

MANCHESTER UNITED - CHELSEA FC (21:45)

Τρείς ώρες για το μεγάλο ραντεβού!

Ιστορικός πρώτος αγγλικός "εμφύλιος" τελικός

Πέρσι τέτοιες ημέρες η Αθήνα υποδεχόταν... 11 κύπελλα πρωταθλητριών, αφού τόσα συνολικά είχαν κατακτήσει η Μίλαν και η Λίβερπουλ πριν τον μεταξύ τους τελικό του Champions League, ο οποίος ολοκληρώθηκε με θρίαμβο των "ροσονέρι".


Απόψε (21:45) στη Μόσχα, το τρόπαιο διεκδικούν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με δύο κατακτήσεις και η Τσέλσι, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Με τόσα αστέρια, όμως, που θα... πατήσουν στον αγωνιστικό του επιβλητικού "Λουζνίκι", κανείς δεν μπορεί να πει ότι από τις δύο φιναλίστ λείπει η εμπειρία.


Ο 53ος τελικός στην ιστορία του κυπέλλου πρωταθλητριών, είναι και ο πρώτος καθαρά αγγλικός. Η κυριαρχία των ομάδων της Premier League έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και η αναμέτρηση αποτελεί ακόμα μία απόδειξη.

Από τη μία η δημοφιλέστερη ομάδα στον κόσμο, οι "κόκκινοι διάβολοι" του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, επιστρέφουν σε τελικό μετά το "θρίλερ" της Βαρκελόνης και τη νίκη τους (2-1) επί της Μπάγερν το 1999, χρονιά που κατέκτησαν το ιστορικό τρεμπλ.

Από την άλλη οι "μπλε" του Άβραμ Γκραντ, ή αν θέλετε του πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη Ρόμαν Αμπράμοβιτς, που προετοιμάζεται εδώ και καιρό για τον τελικό που θα γίνει στη δική του "έδρα".


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει παίξει κατά γενική ομολογία το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο από οποιοαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα στη φετινή σεζόν.

Ισως η μοναδική που θα μπορούσε να τη σταματήσει είναι η Τσέλσι, κάτι που φάνηκε και στο πρωτάθλημα Αγγλίας, το οποίο κρίθηκε μεν υπέρ της Μάντσεστερ, αλλά όχι πριν την τελευταία αγωνιστική. Απουσίες δεν υπάρχουν, καθώς το παρών θα δώσει και ο Τζον Τέρι, η πιο επιβλητική φιγούρα των "μπλε", που δεσπόζει στο κέντρο της άμυνας.

Από την άλλη, στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ αναμένεται να βρίσκεται ο Πολ Σκόουλς, καθώς η... μοίρα του το χρωστούσε. Οπως είχε προαναγγείλει ο Φέργκιουσον, ο 34χρονος μέσος της Γιουνάιτεντ θα παίξει στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του, αφού ήταν απών λόγω τιμωρίας από τη Βαρκελόνη το 1999.


Μπροστά σε 85.000 θεατές στο στάδιο της ρωσικής πρωτεύουσας και εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως, θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φαβορί για τον τίτλο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ο Γουέιν Ρούνι, ο Ρίο Φέρντιναντ, ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Πετρ Τσεχ.

Αντιμέτωπες τίθενται δε οι δύο ομάδες που διαθέτουν τα πληρέστερα ρόστερ στον κόσμο, με μεγάλα αστέρια σε κάθε γραμμή και ακόμα, πάγκους από... χρυσάφι, οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων από πλευράς "μπλε" τους Νικολά Ανελκά, Αντρέι Σεφτσένκο και Άλεξ και από πλευράς "κόκκινων διαβόλων" τους Ράιαν Γκιγκς, Νάνι και Άντερσον! Και με μεγάλη ευκολία θα μπορέσουμε να αναφέρουμε άλλους τόσους παικταράδες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, λοιπόν, αν το ματς κριθεί στην κανονική του διάρκεια, θα γνωρίζουμε την κατά τεκμήριο κορυφαία ομάδα της Ευρώπης για το 2008. Το τρόπαιο θα πάει στην Αγγλία, η οποία θα φτάσει τις Ισπανία και Ιταλία ως η χώρα με τις περισσότερες κατακτήσεις (11) κυπέλλου πρωταθλητριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: