Κυριακή, Μαΐου 04, 2008

MVP της σεζόν ο Σισκάουσκας!


Κάτι... χρωστούσαν από την περσινή περίοδο στον Ραμούνας Σισκάουσκας, ο οποίος το Σάββατο (03/05) στη Μαδρίτη βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος παίκτης για την αγωνιστική περίοδο 2007-08 στην Ευρωλίγκα. Ο Λιθουανός φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ, ο οποίος πέρσι αδίκως δεν κέρδισε τον τίτλο του MVP στο Final Four της Αθήνας, έλαβε το έπαθλό του από τα χέρια του εκ των κορυφαίων φόρργουορντ όλων των εποχών Τόνι Κούκοτς.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν παράλληλα οι δύο καλύτερες πεντάδες της τρέχουσας σεζόν. Στην πρώτη, πλην του Σισκάουσκας, ψηφίστηκαν να βρίσκονται οι Τερέλ ΜακΙντάιρ (Σιένα), Τράγιαν Λάνγκντον (ΤΣΣΚΑ), Τερένς Μόρις (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και Τιάγκο Σπλίτερ (Τάου). Στη δεύτερη υπήρχε και ελληνική εκπροσώπηση από τον Θοδωρή Παπαλουκά (ΤΣΣΚΑ), ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Μπούτσι Θόρτον (Σιένα), Γιοτάμ Χαλπερίν (Μακάμπι), Νίκολα Πέκοβιτς (Παρτιζάν) και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα).

Τα βραβεία τους παρέλαβαν επίσης ο πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα, Μαρκ Σάλιερς της Ροάν, ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος, Ντανίλο Γκαλινάρι της Μιλάνο και ο καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης, ο δικός μας Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας άσος εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατόρθωσε να παραβρεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: