Κυριακή, Μαΐου 25, 2008

Nταμπλούχος η Λιόν !


Η παντοκράτειρα του γαλλικού ποδοσφαίρου «ξαναχτύπησε»… Η Λιόν είναι φέτος νταμπλούχος Γαλλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι «λιονέ» επικράτησαν με 1-0 στην παράταση της Παρί Σεν Ζερμέν (κ.α. 0-0), στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που έγινε στο «Σεν Ντενί» του Παρισιού. Έτσι, οι παίκτες του Αλεν Περέν κατέκτησαν το τέταρτο τρόπαιο στην ιστορία τους στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και πρώτο, μετά το 1973. Το ματς ήταν δραματικό στο μεγαλύτερο διάστημα, με τους εφτά φορές πρωταθλητές να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως να μην καταφέρνουν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης.

Τελικά, «λυτρώθηκαν» με τον Σίντνεϊ Γκοβού στο 102’ και ολοκλήρωσαν με πανηγυρικό τρόπο τη φετινή χρονιά.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν το τελευταίο του Πέδρο Παουλέτα με την παριζιάνικη φανέλα, ύστερα από πέντε χρόνια στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Ηδη, η Λιόν είχε εξασφαλίσει, πριν την έναρξη του ματς, τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1996 τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


ΛΙΟΝ: Κουπέ, Ρεβεγέρ, Μπουμσόνγκ, Σκιλασί, Γκρόσο, Τουλαλάν, Κάλστρομ (68' Μποντμέρ), Ζουνίνιο (117΄Κλερκ), Γκοβού, Μπενζεμά, Φρεντ (73' Κεϊτά)

ΠΑΡΙ: Αλόνζο, Καμαρά, Αρμάντ, Μπουριγιόν (105' Σόουζα), Τσεαρά, Γιέπες, Ροτέν, Κλεμέντ, Τσαντόμ (83' Μεντί), Παουλέτα (80' Λουγιντουλά), Ντιανέ

Δεν υπάρχουν σχόλια: