Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

Ανεπίσημο patch λύνει τα προβλήματα του SP3


Ένας πρώην προγραμματιστής της Microsoft ήρθε να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίσουν μερικοί μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3 στα Windows XP. Ο προγραμματιστής Jesper Johansson παρατήρησε ότι η εγκατάσταση του SP3 προκαλούσε προβλήματα σε μερικούς υπολογιστές της HP, εξοπλισμένους με επεξεργαστές της AMD, τα οποία εκδηλώνονταν με επανεκκίνηση του υπολογιστή. Ο Johansson δούλευε παλιότερα ως Security Manager στη Microsoft ενώ τώρα εργάζεται στην Amazon.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων δημιούργησε ένα εργαλείο που υπόσχεται να τα αντιμετωπίσει. Όπως ισχυρίζεται ο εμπνευστής του, αυτό το εργαλείο αναγνωρίζει αν ένα συγκεκριμένο σύστημα επηρεάζεται ή όχι από το πρόβλημα, και ακολούθως αντιμετωπίζει αυτόματα την αιτία που το προκάλεσε.

Το μεγέθους 16ΚΒ VBScript του Johansson εξετάζει καταρχήν τον υπολογιστή για το αν υπάρχει επεξεργαστής της AMD. Ακολούθως, ψάχνει τη Registry για να διαπιστώσει αν κατά την εκκίνηση του PC φορτώνονται οι drivers που προκαλούν το πρόβλημα. Αν όντως φορτώνονται, τότε δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να τους απενεργοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα και οι υπολογιστής λειτουργεί σωστά μετά την εγκατάσταση του SP3.

O Jesper Johansson προσφέρει αυτό το εργαλείο, με την ονομασία removeIntelPPMonAMD.vbs, μέσω του blog του. Το VBScript περιέχει αναλυτικά, διευκρινιστικά σχόλια, ώστε, όποιος ενδιαφέρεται, να καταλάβει τι κάνει.

Η Microsoft δεν έχει ακόμα σχολιάσει την κυκλοφορία αυτού του ανεπίσημου patch. Συνήθως, ωστόσο, η εταιρεία τάσσεται κατά των όποιων ανεπίσημων λύσεων αντιμετωπίζουν προβλήματα στα προϊόντα της.

Πηγή: Jesper's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια: