Σάββατο, Ιουνίου 28, 2008

Ντοπέ 11 Βούλγαροι αρσιβαρίστες!

Έντεκα Βούλγαροι αρσιβαρίστες κατηγορήθηκαν για χρήση απαγορευμένων ουσιών ύστερα από ξαφνικό έλεγχο στις 8 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που αποδειχθεί θετικό και το δεύτερο τεστ των έντεκα αθλητών, η ανάλυση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, οι έντεκα απειλούνται με αυστηρή τιμωρία από τη διεθνή ομοσπονδία.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια να "αποκεφαλιστεί" στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η συμμετοχή της Βουλγαρίας, η οποία έχει παραδοσιακά ισχυρή θέση στην άρση βαρών.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Σόφια ο πρόεδρος της βουλγαρικής ένωσης άρσης βαρών, Αντόν Κοτζαμπάσεφ, και ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Πλάμεν Ασπαρούχοφ, υποστήριξαν ότι πρόκειται για σαμποτάζ των πολύχρονων προσπαθειών των Βούλγαρων αρσιβαριστών για καλή παρουσία στην Ολυμπιάδα στην Κίνα.

Οι ίδιοι εξήγησαν ότι πιστεύουν κάτι τέτοιο επειδή η ουσία "dianabol", η οποία φέρεται να εντοπίστηκε στον οργανισμό των Βούλγαρων αθλητών, εδώ και δέκα χρόνια, τουλάχιστον, δεν χρησιμοποιείται πουθενά στον πλανήτη.

Η ηγεσία της Βουλγαρικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα συζητήσει το σκάνδαλο ντόπινγκ σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: