Τρίτη, Ιουνίου 10, 2008

Οι Έλληνες ξανάρχονται !!!


Πρεμιέρα απόψε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Euro 2008. Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει στο γήπεδο "Βαλς-Σίτζενχαϊμ" του Σάλτσμπουργκ το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας για τον Δ΄ όμιλο.

Στόχος του ελληνικού συγκροτήματος είναι φυσικά το θετικό ξεκίνημα, όπως δηλαδή είχε συμβεί στο "Ντραγκάο" με την Πορτογαλία πριν από τέσσερα χρόνια.

Τα προβλήματα στην Ελλάδα έχουν ελαχιστοποιηθεί μετά την επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στις προπονήσεις.

Από την άλλη, ο Λαρς Λάγκερμπακ έχει δεδομένη την απουσία του Έντμαν από το αριστερό άκρο της σουηδικής άμυνας. Πέραν τούτου ο Ιμπραΐμοβιτς είναι εντάξει και θα παίξει για όσο αντέξει, καθώς προέρχεται και αυτός από τραυματισμό.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:45, με διαιτητή τον Ελβετό Μάσιμο Μπουζάκα και βοηθούς τοους συμπατριώτες του Ματίας Αρνέ και Στεφάν Κουχάτ.

Τα σχέδια του Ρεχάγκελ

Ο Ότο Ρεχάγκελ ετοιμάζει τα πλάνα του για την Ελληνική πρεμιέρα στο EURO και πλέον ρίχνει το βάρος και στον ψυχολογικό τομέα. Ο Γερμανός τεχνικός σε ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές τους τόνισε μεταξύ άλλων:"Πάμε να γράψουμε ιστορία.Εχουμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και για να την αξιοποιήσουμε πρέπει να βάλουμε το "εγώ" κάτω από το "εμείς", όπως κάνουμε πάντα σε αυτή την ομάδα".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε στα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των Σκανδιναβών και έδωσε οδηγίες για τα προσωπικά μαρκαρίσματα με τον Κυργιάκο να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Ιμπραϊμοβιτς αν τελικά αγωνιστεί.

Η πιθανή ενδεκάδα της Εθνικής θα είναι με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Σεϊταρίδη στο δεξί άκρο, τον Τοροσίδη στο αριστερό και τους Κυργιάκο και Δέλλα στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μπασινάς, Κατσουράνης και Καραγκούνης και στην επίθεση, οι Χαριστέας, Αμανατίδης στα πλάγια και ο Γκέκας στην κορυφή. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τρίτου κεντρικού αμυντικού ο οποίος αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ο Άντζας ο οποίος θα πάρει θέση στην ενδεκάδα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ένας εκ των Αμανατίδη ή Γκέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: