Τρίτη, Ιουλίου 08, 2008

Τον "νέο Τσάβι" θέλει ο Ολυμπιακός

Τον εξαιρετικά ταλαντούχο 20χρονο αμυντικό μέσο της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Κρόσας, έχει βάλει στο στόχαστρο του ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Βαρκελώνης «SPORT».

Ο 20χρονος απόφοιτος της «Λα Μάσια», της περιώνυμης ακαδημίας των «μπλαουγκράνα», αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στη Λιόν, όπου πραγματοποίησε 8 «ξεψυχισμένες» εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ολυμπιακός επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης πολλών προσφορών, με κορυφαία εξ αυτών της Χετάφε.

Ο Κρόσας δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Πριμέρα Λίγκα.

Ο Βαλβέρδε σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει ζητήσει λίγο χρόνο ακόμη προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα της μετεγγραφής και να αποφασίσει.

Ίσως αυτή το «δάνειο χρόνου» να σχετίζεται και με την δοκιμή του Μικέλ Αλόνσο στο Ζέεφελντ και στο κατά πόσο ο αδερφός του Τσάβι μπορεί να πείσει τον Βάσκο προπονητή για την ετοιμότητα του.

Στο στρατόπεδο του Κρόσας, ο οποίος είναι εξάδελφος του γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα», Άλμπερτ Χορκέρα, έχει τεθεί ως προτεραιότητα η παραμονή στο ισπανικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να έχει αποκλείσει, σαν τους Ντούσερ και Ντούντα, την έλευση του στην Ελλάδα.

Ο Κρόσας έχει συγκριθεί με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος Τσάβι, ενώ ήταν πέρυσι στο στόχαστρο του Ράφα Μπενίτεθ για την Λίβερπουλ, πριν αποκτηθεί από τη Λιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: