Τρίτη, Ιουλίου 29, 2008

Μεγάλο αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ στον ΠΑΟ: «Έτοιμος για ψηλά στην Ευρώπη και για να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού»


Εκτενές αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό είχε χθες , η επίσημη ιστοσελίδα της Uefa, με τίτλο η ώρα είναι σωστή τώρα για τον Παναθηναϊκό, αναφερόμενη στην προσπάθεια επιστροφής του στα... σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Για πρώτη φορά στα 100 χρόνια ιστορίας του ο Παναθηναϊκός διακόπτει πρόωρα τις καλοκαιρινές του διακοπές για να ξεκινήσει την πορεία από τον Ιουλίου. Ωστόσο λίγοι δυσανασχετούν για το πρόωρο ξεκίνημα», αναφέρει το σχετικό κομμάτι και συνεχίζει: «Η ομάδα του Χανς Τεν Κάτε είναι φαβορί για να προχωρήσει προς του ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον στοχεύει ψηλά στην Ευρώπη και πολλοί πιστεύουν ότι είναι ώρα να σπάσει το μονοπώλιο του Ολυμπιακού».

Αναφορά μεταξύ άλλων γίνεται και στην πολυμετοχικότητα: «Για πρώτη φορά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στην οποία ανήκει ο σύλλογος καλοσώρισε νέους επενδυτές και ένα αυξημένο μπάτζετ οδήγησε στην ενδυνάμωση του ρόστερ». Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο νέο προπονητή της ομάδας για τον οποίο σημειώνεται: «Ο Τεν Κάτε ανέλαβε, αφού οδήγησε πρώτα ως βοηθός του Αβραάμ Γκραντ την Τσέλσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήρθε με στόχο να παίξει η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο για να ξανακερδίσει τους φιλάθλους της, να ξαναβάλει το «τριφύλλι» στο Τσάμπιονς Λιγκ, κοντράροντας παράλληλα τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα».

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην τονιστεί η μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα, μία μετακίνηση που συζητήθηκε στην Ευρώπη, καθώς επίσης και όλες οι άλλες κινήσεις των «πρασίνων» στην καλοκαιρινή αγορά, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στον Νίνη, για τον οποίο σημειώνεται πως πέρυσι δεν ήταν στα πλάνα του Πεσέϊρο, ενώ φέτος έδειξε τα πλούσια προσόντα του στο φιλικό με την Σαρλερουά όταν μπήκε στο δεύτερο μέρος και από 1-1 το σκορ έγινε 5-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: