Σάββατο, Ιουλίου 12, 2008

Έσπασε το iPhone OS 2.0


Το θεωρητικά υπέρ-ασφαλές iPhone OS 2.0 "ξεκλειδώθηκε" και έγινε jailbroken μόλις μερικές ώρες μετά τη διάθεσή του. Συγκεκριμένα, η iPhone Dev Team ανακοίνωσε ότι, παρ' ότι χρειάστηκε μερικούς μήνες για να "σπάσει" την πρώτη έκδοση του iPhone OS, η έκδοση 2.0 ήταν παιχνιδάκι σε σύγκριση με την πρώτη.

Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, η Dev Team είχε στη διάθεσή της πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αφού είχε στα χέρια της beta της τελικής έκδοσης, την οποία είχε σπάσει, πριν καν η Apple διαθέσει την 2.0.

Σύμφωνα με το Gizmodo, η Dev Team θα διαθέσει σύντομα το εργαλείο που θα επιτρέπει το ξεκλείδωμα και το jailbroke σε όλους τους χρήστες του iPhone.

Αν και το σπάσιμο του iPhone OS 2.0 είναι λιγότερο σημαντικό από εκείνο του "προκατόχου" του, εξακολουθεί να επιτρέπει την εκτέλεση προγραμμάτων που η Apple δε θέλει να έχετε στη διάθεσή σας. Επιπρόσθετα, θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, να αλλάζουν ελεύθερα SIM cards, χωρίς να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε χρεώσεις roaming.

πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: