Κυριακή, Ιουλίου 27, 2008

To who is who του Λέτο


Ο Σεμπαστιάν Εντουάρντο Λέτο γεννήθηκε στις 30 Αυγσούστου του 1986 στο Αλεχάντρο Κορν, μια περιοχή της πρωτεύουσας της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες.

Η Λανούς ήταν η ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του, υπογράφοντας το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο και με τα χρώματά της πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, στις 25 Ιουνίου του 2005. Έμεινε εκεί επί τρεις αγωνιστικές περιόδους και συμμετείχε σε 52 παιχνίδια της, σημειώνοντας οκτώ γκολ.

Θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του και πολλές ευρωπαϊκές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν. Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που τα κατάφερε, πληρώνοντας στη Λανούς το ποσό των 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Λέτο υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους» στις 10 Αυγούστου του 2007, είχε αγωνιστεί όμως ακριβώς μια εβδομάδα πριν για πρώτη φορά με τα χρώματά τους, σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Σανγκάι Σενχούα από την Κίνα. Ο πρώτος του επίσημος αγώνας με τη Λίβερπουλ ήταν ο επαναληπτικός με την Τουλούζ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 28 Αυγούστου, στον οποίο η ομάδα του θριάμβευσε με 4-0 και προκρίθηκε.

Έπαιξε σε έναν ακόμα αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ και σε δύο του αγγλικού λιγκ καπ, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά παιχνίδια της αναπληρωματικής ομάδας των «κόκκινων». Αν και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να αποκτήσει κοινοτικό διαβατήριο, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής. Για τον λόγο αυτό η Λίβερπουλ αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στον Ολυμπιακό, καθώς ήθελε να ελευθερωθεί μια θέση ξένου παίκτη, δίνοντας παράλληλα στον νεαρό ποδοσφαιριστή την ευκαιρία να αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες, αφού στους «ερυθρόλευκους» είναι βέβαιο ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: