Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Γιαννάκης: "Καμία σχέση με το 2006"

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την αυριανή (14/08 15:00) αναμέτρηση με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της 3ης μέρας του Ολυμπιακού Τουρνουά ανδρών στο Πεκίνο. Ένα ραντεβού των δυο ομάδων που έρχεται δύο χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρησή τους, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Μουντομπάσκετ 2006) στην Ιαπωνία.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επανέλαβε και σήμερα μετά την προπόνηση της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χωρίς απουσίες και προβλήματα, ότι είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, μια διαφορετική κατάσταση.

"Είναι σημαντικό να παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Είναι για εμάς άλλο ένα παιχνίδι από το οποίο έχουμε μόνο να ωφεληθούμε. Η στρατηγική μας είναι να μην κάνουμε λάθη και να είμαστε συγκεντρωμένοι στα ριμπάουντ. Για να αντιμετωπίσει κάποιος τις ΗΠΑ με τον τρόπο που παίζουν, πρέπει να ελέγξει το ρυθμό, γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα που διάλεξε τους καλύτερους από το ΝΒΑ.

Δεν ξέρω αν ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε θα αποδώσει λιγότερο ή περισσότερο από ό,τι είχε αποδώσει πριν από δύο χρόνια. Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, γιατί εκείνο ήταν νοκ-άουτ και αυτό είναι ένα παιχνίδι ομίλου".

Ο Βασίλης Σπανούλης από τους πρωταγωνιστές μέχρι τώρα της Εθνικής Ελλάδα στην Κίνα και από τους πρωταγωνιστές και στον ημιτελικό του 2006, στάθηκε στο κίνητρο των ΗΠΑ ακριβώς εξαιτίας εκείνου του αγώνα, αλλά και στην παρουσία του Κόμπι Μπράιαντ: "Για τους αντιπάλους μας είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, γιατί τους αποκλείσαμε πριν δύο χρόνια στην Ιαπωνία και σε έναν ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχουμε μεγάλο κίνητρο, γιατί θα έχουμε απέναντί μας σπουδαίους παίκτες.

Στο μπάσκετ πάντα έχεις πιθανότητες και εμείς έχουμε αποδείξει ότι τις κυνηγάμε. Η διαφορά της φετινής ομάδας των ΗΠΑ εν συγκρίσει με αυτήν πριν δύο χρόνια είναι ο Κόμπι, γιατί είναι σπουδαίος παίκτης και της δίνει άλλη αίγλη".

Στο μεταξύ, μια έκπληξη περίμενε την ελληνική ομάδα μπαίνοντας για προπόνηση στο Πανεπιστημιακό γήπεδο. Ένα ιδιόχειρο σημείωμα με ευχές για καλή επιτυχία. Οι... συγγραφείς, πέντε φοιτητές και φοιτήτριες από την Ελλάδα που σπουδάζουν στο εν λόγω Πανεπιστήμιο και ήθελαν να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες παίκτες ενόψει της συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: