Πέμπτη, Αυγούστου 21, 2008

Παραίτηση Ντέμη!


Ο Ντέμης Νικολαΐδης παραδίδει τα σκήπτρα της ΑΕΚ! Ο πρόεδρος της Ενωσης δεν μπορεί να σηκώνει άλλο το… βάρος και τις ευθύνες μίας τέτοιας θέσης και πριν από περίπου 40 μέρες ενημέρωσε τους μετόχους, με ένα σημείωμα που τους απέστειλε ηλεκτρονικά, την απόφασή του να αποχωρήσει από τον «δικέφαλο», τονίζοντας τους πως είναι οριστική και αμετάκλητη. Την είδηση έφερε στο προσκήνιο η εφημερίδα «Εξέδρα» με σημερινό της δημοσίευμα, χωρίς βέβαια να αναφέρει τη χρονική στιγμή της αποχώρησής του.

Οι λόγοι που έκαναν τον Νικολαΐδη να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ωστόσο, μέσα από το ρεπορτάζ της ελληνικής εφημερίδας, αφήνεται έμμεσα να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» απογοητεύτηκε από τον αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που πωλήθηκαν (από τις 25.000 τα είδε να πέφτουν στις 18.000), με αποτέλεσμα να πιστέψει πως δεν έπεισε με το έργο του τον κόσμο της ΑΕΚ.

Επίσης, είναι απογοητευμένος και από τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο τρόπος που η ΑΕΚ έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα τον δυσαρέστησε και τον έκανε να καταλάβει πως οι αλλαγές που οραματίζονταν δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ.

Προσπάθησαν να τον μεταπείσουν

Οι μέτοχοι δεν βρέθηκαν προ εκπλήξεως, ήξεραν ότι ο Νικολαΐδης σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες και έκαναν προσπάθειες να τον μεταπείσουν.

Όμως, γνώριζαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και έτσι του ζήτησαν να καθυστερήσει την ημερομηνία αποχώρησής του, προκειμένου να βρουν λύση στη διαδοχή, αφού κανένας τους δεν θέλει να αναλάβει την προεδρία. Άλλωστε οι νυν μέτοχοι είχαν δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως «μαζί του μπήκαμε, μαζί του θα φύγουμε, αν δεν τον πείσουμε να μείνει».

Ανοίγει ο δρόμος για Τίγρη;

Η αποχώρηση του Νικολαΐδη ανοίγει το δρόμο για είσοδο στην ΠΑΕ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει την ομάδα. Πάντως, το μόνο σίγουρό είναι ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ πριν φύγει θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή επόμενη μέρα στην Ενωση.

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: