Παρασκευή, Αυγούστου 22, 2008

Δώνης : «Φυσικά και ανυσηχώ»


Η συνέντευξη Τύπου:

Σήμερα εκτυλίχθηκαν γεγονότα που είναι αρκετά σημαντικότερα από ένα ποδοσφαιρικό ματς. Ο πρόεδρος της ομάδας είναι πολύ πιθανό να παραιτηθεί. Πόσο σας επηρεάζει αυτό, αν γνωρίζατε την πρόθεση του και τι θα κάνετε εσείς αν συμβεί;

«Περιμένω την τοποθέτηση του αύριο. Φυσικά έχω επικοινωνία μαζί του, για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Από εκεί και πέρα θα περιμένω κι εγώ τη συνέντευξη Τύπου».

Ανησυχείτε για αυτή την αντιπαράθεση που εκτυλίχθηκε σήμερα στο γήπεδο;

«Όλοι θέλουμε κλίμα ενότητας στην ομάδα και όχι αυτό που συμβαίνει».

Είχατε γνώση για την πρόθεση του προέδρου;

«Καλύτερα να τοποθετηθεί πρώτα ο ίδιος ο πρόεδρος».

Ανησυχείτε;

«Φυσικά. Όπως είπα όλοι θέλουμε ενότητα και σταθερότητα. Έτσι χτίζονται οι ομάδες».

«Καλό φιλικό»

«Το σημερινό ήταν ένα καλό φιλικό. Από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε καλό ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε εύκολα ένα 2-0 και με αυτό να απελευθερωθούμε και ψυχολογικά. Έπειτα στην πρώτη του φάση ο αντίπαλος μας, μας έβαλε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί αλλά παρ’ όλα αυτά κερδίσαμε. Κρατάω στο πρώτο ημίχρονο τις καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και πάνω από όλα τη συμμετοχή του Εντίνιο, που είναι ένας πολύ χρήσιμος ποδοσφαιριστής και πήρε χρόνο συμμετοχής για τα παιχνίδια με την Ομόνοια και τον Παναθηναϊκό. Απομένει μια εβδομάδα πολύ σκληρή για εμάς, που πρέπει να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να πάρουμε την πρόκριση».

Το 4-1-4-1 που παίξατε σήμερα είναι ένα σύστημα που εξετάζετε για τον αγώνα με τη Ομόνοια;

«Δεν έχουμε αλλάξει κάτι σε αυτό που δουλεύουμε από την αρχή της προετοιμασίας».

Το σημερινό πρώτο ημίχρονο, ήταν το καλύτερο της ΑΕΚ στα φιλικά του ΟΑΚΑ;

«Ήταν ένα καλό ημίχρονο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αξιολογώντας την ομάδα από το πρώτο φιλικό με τη Μπίλεφεντ, είχαμε βρει έναν προσανατολισμό με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με σωστές πάσες και με ρυθμό. Όχι ρυθμό στο πόσο γρήγορα θα τρέχουμε, αλλά στο πώς να αλλάζουμε γρήγορα τη μπάλα και με πολύ καλή κίνηση. Κι ενώ ήμασταν πάρα πολύ αισιόδοξοι, αυτό που έχω δει στο ΟΑΚΑ, είναι ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Σήμερα στο πρώτο μέρος, αρχίσαμε να βρίσκουμε κάτι από αυτό που έχουμε χάσει».

Θεωρείτε ότι οι παίκτες επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν;

«Δεν ξέρω αν αυτό που διαμορφώνεται στον αγωνιστικό χώρο, επηρεάζεται από την ατμόσφαιρα που επικρατεί γενικότερα. Δεν είναι εύκολο να αντέξει ένας παίκτης και ειδικά όταν είναι σε μικρή ηλικία, τη φανέλα της ομάδας, που είναι βαριά και με μεγάλη ιστορία. Θέλει δουλεία από όλους για να αποκτήσουμε νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή. Και όχι στις δύσκολες στιγμές να εξαφανιζόμαστε. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη».

Θα είναι 100% έτοιμη η ομάδα για το παιχνίδι με την Ομόνοια;

«Ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος. Την επιτυχία με την αποτυχία, τις χωρίζει μια λεπτή γραμμή. Μπορεί να είσαι ικανός και να μην πετύχεις, ή να πετύχεις χωρίς να είσαι ιδιαίτερα ικανός. Σε βάθος χρόνου όμως οι ικανοί πετυχαίνουν. Σε καμία στιγμή βέβαια δεν σκεφτήκαμε ότι θα πάψουμε να δουλεύουμε και να φτιάξουμε αυτό που έχω στο μυαλό μου. Ωστόσο, αυτό που εξακολουθώ να λέω είναι ότι αυτή η εικόνα δεν με ικανοποιεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: