Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

Εχασε από τη Σανταντέρ, αλλά κέρδισε ένα παίχτη














Στο όγδοο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, το τελευταίο πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τη Σανταντέρ με 3-2 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή απόδοση στον επιθετικό τομέα, αλλά η αμυντική λειτουργία ήταν προβληματική.

Ο Σεμπαστιάν Λέτο κέρδισε τις εντυπώσεις και... υποχρέωσε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό "παρών" στο φαληρικό γήπεδο (πάνω από 20.000), να τον αποθεώσουν! Ο Αργεντινός αριστερός μέσος αγωνίστηκε ως αλλαγή, καθώς στο 57' αντικατέστησε τον αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο 22χρονος άσος από την πρώτη επαφή του με την μπάλα έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Με περίτεχνες ενέργειες από την αριστερή πλευρά ταλαιπώρησε τους παίκτες της Ράθινγκ Σανταντέρ και δικαιολογημένα γνώρισε την αποθέωση από το ένθερμο κοινό του Ολυμπιακού.

Mία εβδομάδα πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, με την Ανόρθωση στην Κύπρο, στο πλαίσιο του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας παρουσίασε σημαντικά προβλήματα.

Οι Ισπανοί προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Περέιρα στο 25' και με αυτογκόλ του Λεονάρντο στο 42'. Ενδιάμεσα, στο 27', οι πρωταθλητές είχαν ισοφαρίσει με κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ενώ στο 68' ισοφάρισαν για δεύτερη φορά με πέναλτι που κέρδισε ο Λέτο και εκτέλεσε ο Γκαλέτι. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 77' ο Σμολάρεκ.

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης (72' Πάντος), Γκαλίτσιος (46' Όσκαρ), Άντζας (57' Ζεβλάκοφ), Α. Παπαδόπουλος, Πατσατζόγλου (69' Μενδρινός), Μήτρογλου (57' Κοβάτσεβιτς), Μπελούτσι (57' Στολτίδης), Λεονάρντο (69' Ραούλ Μπράβο), Τζόρτζεβιτς (57' Λέτο), Γκαλέτι (81' Σίσιτς).

Σανταντέρ (Μουνίθ): Τόνιο, Οριόλ, Κριστιάν, Χόρχε Λόπεθ, Όσκαρ Σεράνο, Πινίγιος, Ζε Αντόνιο, Περέιρα (54' Σμολάρεκ), Κανάλες, Χουάνχο (54' Μουνίτις) , Εντού (53' Κόλσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: