Τρίτη, Αυγούστου 26, 2008

Φιλοχρήματο χαρακτηρίζει τον Ριβάλντο η πλειοψηφία του αθλητικού Τύπου


«Βαριές» εκφράσεις χρησιμοποιούν οι αρθρογράφοι του σημερινού αθλητικού Τύπου για την απόφαση του Ριβάλντο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου και φυσικά των κρίσιμων αναμετρήσεων με Ομόνοια και Παναθηναϊκό.

Μπάμπης Χριστόγλου (Sportday): Συμπεριφορά ευρωφονιά!

«Με τις συγγνώμες κύριε Ριβάλντο δεν βγαίνει τίποτα. Αποδείχθηκε τελικά ότι μπορεί να είσαι τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά για το χρήμα θα μπορούσες να παίξεις και σε ομάδα Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Κι αυτό αποτελεί την πλέον λυπηρή διαπίστωση για έναν ποδοσφαιριστή μεγάλο, αλλά για έναν άνθρωπο που τα βλέπει όλα με το χρώμα του δολαρίου και του ευρώ. Οποιος είναι πραγματικός πρωταθλητής, κύριε Ριβάλντο, μένει να παλέψει για το δίκιο του και τη δικαίωσή του. Από τη στιγμή, όμως, που την «κάνει» έξι μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές, δεν πρέπει να λέγεται επαγγελματίας, παρά μόνο ευρωφονιάς».

Αλέξης Σπυρόπουλος (Εξέδρα): Η ΑΕΚ απο-ηγετοποιείται

«Η ΑΕΚ σε σχέση με τη σεζόν που έκλεισε μόλις τον περασμένο Μάιο, αποηγετοποιείται πλήρως. Δέλλας, Ζήκος, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο. Ηταν τέσσερις, σαν σωματοφύλακες, θεματοφύλακες της προσωπικότητας της ομάδας. Αδιαπέραστη ασπίδα, όταν ήταν και οι τέσσερις συγχρόνως στο γήπεδο. Μόνο που δεν συνέπιπτε αυτό να συμβαίνει συχνά. Ενας ριψοκίνδυνος σχεδιασμός. Λέον, η λογική είναι διαφορετική. Στον βαθμό που ο Γιώργος Δώνης παρέλαβε την άνοιξη (και) βαρίδια για το στυλ παιχνιδιού που είχε κατά νου, πλέον, τέλη καλοκαιριού, δεν έχει κανένα τέτοιο...».
Γιώργος Σηφάκης (Ωρα των σπορ): Το νέο λάθος Ντέμη-Ριβάλντο
«Η δικιά μου φιλοσοφία είναι ότι όταν υπάρχει ένα διαζύγιο, ποτέ δεν φταίει μόνο ένας, συνήθως φταίνε και οι δύο. Αλλος πολύ και άλλος λίγο. Στην περίπτωση του Ριβάλντοείναι αλήθεια ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Οση ευθύνη έχει ο Βραζιλιάνος τόση ίσως και περισσότερη έχει ο Νικολαΐδης. Βέβαια, ευθύνες έχει και ο Ριβάλντο, ο οποίος παρατάει την ΑΕΚ παραμονές των κρίσιμων αγώνων με Ομόνοια και Παναθηναϊκό. Πραγματικά ο Ριβάλντο με απογοήτευσε. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα αγαπούσε ακόμα περισσότερο και από την αξιοπρέπειά του τόσο πολύ τα λεφτά...».

Βαγγέλης Μπραουδάκης (Goal): Ομάδα... σκορποχώρι!

««Από τότε που βγήκε το συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο»! «Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα»! «Τα ‘χανε χύμα, τους ήρθανε και τσουβαλάτα»! Αυτές και άλλες φράσεις μου έρχονταν στο μυαλό όλη την ημέρα χθες ενόσω εξελισσόταν το τελευταίο επεισόδιο στο θέμα της παραμονής του Ριβάλντο στην ΑΕΚ και στην χώρα. Η ΑΕΚ βγάζει προς τα έξω εικόνα σκορπίσματος, αντί για ομάδας που βρίσκεται -ως οφείλει- πανέτοιμη και συγκεντρωμένη ελάχιστες ημέρες προτού ξεκινήσει η σεζόν! Επιπλέον, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα προς εξέταση: Είναι φραγκοφονιάς και παρτάκιας ο Ριβάλντο επειδή φεύγει με τέτοιο τρόπο; Αν ναι, γιατί τον κανάκευαν πέρσι, γιατί τον παρακάλεσαν να μείνει;».
Βασίλης Σαμπράκος (Εξέδρα): Δεν γίνεται πρωταθλητισμός χωρίς πρωταθλητές

«Πώς μπορεί ένας προπονητής ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό να μην ανησυχεί όταν χάνει στέλεχη ψημένα στον πρωταθλητισμό; Η ΑΕΚ δεν μπορεί να περιμένει να δει στο γήπεδο την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνει. Εχει μείνει μακριά από τον τίτλο από το ’94. Είναι καταδικασμένη να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο. Και πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να πετύχει. Για να αυξήσει τις πιθανότητες χρειάζεται ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές. Πρωταθλητές...».

Αντώνης Καρπετόπουλος (Sportday): Ο «Ρίμπο» τα κατάλαβε όλα νωρίς!
«Μετά τα πρώτα καλοκαιρινά ματς, στα οποία η ΑΕΚ δεν τραβάει (γιατί το σύστημα δεν είναι καλό, γιατί οι παίκτες δεν κάνουν, για πεντακόσια γιατί...) έσκασε η είδηση της προαναγγελθείσης παραίτησης του Ντέμη. Μετά την είδηση προέκυψε η φυγή του Ριβάλντο, αλλά θα ήταν λάθος να την θεωρήσουμε συνέπειά της. Ο «Ρίμπο», έχοντας καταλάβει που βρίσκεται, το τελευταίο που θα ήθελε να ζήσει είναι μια χρονιά αναστάτωσης με την εξέδρα να πλακώνεται, με τους μετόχους να συζητάνε αν θα πουλήσουν στον «Τίγρη». Αν η «παραίτηση» Νικολαΐδη είχε γίνει γνωστή πιο νωρίς, η εκτίμησή μου είναι ότι θα είχε φύγει και ο Μπλάνκο αλλά πιθανότατα δεν θα είχαν υπογράψει ο Μπασινάς και ο Κυργιάκος. Με ποια σιγουριά να πας στην ΑΕΚ όταν ουδείς γνωρίζει τι θα ξημερώσει μεθαύριο;».

Κώστας Καίσαρης (Goal): Καφενείο

«ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Αυτή είναι η σωστή λέξη που απεικονίζει την κατάσταση στην ΑΕΚ. Καφενείο. Μόνο στα καφενεία ο καθένας μπορεί να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει όποτε γουστάρει. Στις επιχειρήσεις όχι. Στις ομάδες, 25 Αυγούστου ποτέ. Και δεν έφυγε από την ΑΕΚ ο πάσα ένας. Εφυγε ο νάμπερ ένα ποδοσφαιριστής. Ο Ριβάλντο. Ο πλέον ακριβοπληρωμένος. Αυτός που είχε το μεγαλύτερο συμβόλαιο. Η κολόνα της ομάδας. Λες και πρόκειται για εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης που έφυγε από το Πέραμα για να πάει στο Ουζμπεκιστάν επειδή βρήκε καλύτερο μεροκάματο...».

Γιώργος Κοσμάς (Εξέδρα): Δεν κρατάς τον... φευγάτο!

«Είσαι ο Νικολαΐδης και έρχεται ο Ριβάλντο στις 25 Αυγούστου και σου λέει: «Δεν μένω με τίποτα, είναι πολλά τα λεφτά από το Ουζμπεκιστάν και δεν μπορώ να τα αρνηθώ». Τι κάνεις εσύ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ; Του προσφέρεις καμία... 20αριά εκατομμύρια δολάρια για να τον κρατήσεις; Όχι, βέβαια. Του ξεκαθαρίζεις ότι μπορεί να πάει στην ευχή του Χριστού, εφόσον όμως φέρει το ανάλογο αντίτιμο, ή του απαντάς «κύριε είσαι επαγγελματίας, έχεις συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, θα μείνεις και θα πεις κι ένα τραγούδι»; Η δεύτερη επιλογή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Ενας «ξενερωμένος» παίκτης-ειδικά όταν αυτός είναι ο Ριβάλντο το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι προβλήματα».








































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: