Πέμπτη, Αυγούστου 07, 2008

«ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ»


Ο Ολυμπιακός δεν ενθουσίασε στο φιλικό παιχνίδι με τη Σανταντέρ, οι οπαδοί του όμως έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά. Η αιτία ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, που στάθηκε πραγματική αποκάλυψη, άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, κέρδισε τις επευφημίες και το χειροκρότημα.

Ανάλογη ήταν και η αντιμετώπιση που είχε ο Αργεντινός παίκτης από τον αθλητικό Τύπο, η πλειοψηφία του οποίου του επεφύλαξε διθυραμβικές κριτικές. Ας δούμε πως σχολίασαν την πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα».

Εντυπωσιακό new entry χαρακτήρισε την εμφάνιση του Λέτο η εφημερίδα «SportDαy», που στην κριτική του για τον παίκτη ο Ηρ. Αντύπας σημειώνει: «Δώστε μας μάτια να τον βλέπουμε, Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, βλέποντάς τον. «Άτι» από αριστερά, σέντρα-διαβήτης, δυνατός και δεν διστάζει να σουτάρει. Η πρώτη του εμφάνιση ήταν ικανοποιητική».

«Θέαμα και ουσία»

«Αργεντίνικη μαγεία» είναι ο τίτλος και «στο ντεμπούτο του ο Λέτο ξεσήκωσε το Καραϊσκάκη, δίνοντας επιθετική πνοή», ο υπότιτλος της εφημερίδας «Goalnews», στην περιγραφή του αγώνα του Ολυμπιακού. Στην κριτική των παικτών (ο Γ. Κουτσούμπας) του δίνει τον υψηλότερο βαθμό (8) και αναφέρει: «Με μια λέξη, εκπληκτικός. Ο Αργεντινός, αν και με μια μέρα προπόνησης στα πόδια του, μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό με την είσοδό του στο παιχνίδι. Συνδυάζει θέαμα και ουσία και από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» στα τελευταία 35 λεπτά».

«Άρτια τεχνική κατάσταση»

«Κέρδισε τον Λέτο», είναι ο τίτλος του αντίστοιχου κειμένου της «Εξέδρας», που στην κριτική του ο Κ. Πάλλης γράφει: «Κατάφερε με το καλημέρα να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Ολυμπιακού. Μια συστημένη σέντρα στον Κοβάσεβιτς, ένα κερδισμένο πέναλτι καταγράφηκαν, μεταξύ άλλων, στο ενεργητικό του. Ορεξάτος και με άρτια τεχνική κατάσταση».
«Σαν να παρέδιδε μαθήματα»

Για το «Φως», η απόδοση του Λέτο ήταν ο βασικός τίτλος της πρώτης σελίδας. «Τρέλα με Λέτο, παίκτης μεγάλης κλάσης, εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε», γράφει. «Λέτο για μεγάλα πράγματα», ήταν ο τίτλος στο κείμενο της περιγραφής της αναμέτρησης( από τον Γ. Δασκαλόπουλο). «Αεράτος, επινοητικός, ντριμπλέρ, μάγος, έμοιαζε με τις κινήσεις του σαν να παρέδιδε μαθήματα από σύγχρονο ποδοσφαιρικό μπαΛΕΤΟ. Τα μάτια μας ειλικρινά, άλλο τέτοιο παίκτη στη γραμμή δεν έχουν ξαναδεί», τόνισε μεταξύ άλλων η εφημερίδα στη μακροσκελέστατη αναφορά της στον Αργεντινό.


«Ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα»


Στον Λέτο ήταν αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο και της εφημερίδας «Πρωταθλητής», που είχε τίτλο «Τι παικταράς Θεέ μου!».Ο παίκτης χαρακτηρίζεται (από τον Δ. Γρηγορόπουλο) «φαινόμενο», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Στην ομάδα υπάρχει ένας καινούργιος ποδοσφαιριστής, ένας μεγάλος παίκτης. Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Και χθες δεν είδαμε τίποτα. Ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα.... Γνωρίζει πολύ καλά το τόπι. Την αγαπάει τη μπάλα και τη χαϊδεύει».


«Άλλαξε την εικόνα»

«Κέρδος ο Λέτο», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «ScoreLive» που τονίζει: «Ο Αργεντινός μέσος έδειξε εκπληκτικά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση, αφού άλλαξε την εικόνα των «ερυθρόλευκων».
«Μαγικά από αριστερά»

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια και της εφημερίδας «Φίλαθλος». «Με την απόδοσή του κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός νεοαποκτηθείς έκανε δύο μαγικά από αριστερά, ενώ κέρδισε και πέναλτι», έγραψε ο συντάκτης της Μ. Ασσαριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: