Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

Μπελούτσι: Να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πάρουμε την πρόκριση


Αναλυτικά όσα είπε ο Μπελούτσι:

Σήμερα η ομάδα μας υποδέχεται την Ανόρθωση σε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό για την φετινή πορεία της ομάδας. Πως βλέπεις εσύ αυτό το παιχνίδι και πως το αντιμετωπίζετε γενικά όλοι στην ομάδα;
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, το οποίο πρέπει να το κερδίσουμε με μεγάλο σκορ. Πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να κερδίσουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε και να παίξουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να πετύχουμε το σκορ πρόκρισης που χρειαζόμαστε.»

Πως πιστεύεις ότι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός απόψε για να φτάσει στον στόχο της πρόκρισης; Δηλαδή ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το «κλειδί» για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε;
«Πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα, να τους πρεσάρουμε συνέχεια, με ταχύτητα και να επιμείνουμε σε αυτό. Το παιχνίδι διαρκεί ενενήντα λεπτά και πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλό μας σε όλη τη διάρκειά του αγώνα.»

Την Ανόρθωση την είδες στο πρώτο παιχνίδι. Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτήν;

«Η Ανόρθωση είναι μια καλή ομάδα η οποία μας πέτυχε σε μια κακή ημέρα στην Κύπρο και το εκμεταλλεύτηκε. Το θέμα όμως δεν είναι τι κάνει η Ανόρθωση, αλλά το πώς θα παρουσιαστούμε εμείς. Πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε καλά και θα παίξουμε καλά. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε στην Κύπρο.»

Ποια θεωρείς ότι είναι τα ατού της Κυπριακής ομάδας και ποια είναι τα αδύνατα σημεία που έχει;

«Ο γρήγορος ρυθμός πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σημείο της, ενώ πολύ καλός ήταν στο πρώτο παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής με το 9 (σ.σ. Σόσιν), τον οποίο θα πρέπει να προσέξουμε περισσότερο. Όσον αφορά στα αδύνατα σημεία τους, πιστεύω ότι έχουν πρόβλημα με τις διεισδύσεις, όμως επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικό είναι το πώς θα είμαστε εμείς, να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη τους και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έδρα μας.»
Το πρώτο παιχνίδι το είδαμε όλοι και πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Ένας Ολυμπιακός αγνώριστος, ένας Ολυμπιακός που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Τι πιστεύεις ότι έφταιξε; Ποια κατά τη γνώμη σου ήταν η αιτία που μας οδήγησε σε αυτή την εμφάνιση στην Κύπρο;

«Δεν ξέρω τι να σου πω. Βρεθήκαμε σε πολύ κακή μέρα και ήμασταν λίγο αποδιοργανωμένοι. Επίσης δεν ήμασταν επίσης καλοί στα μαρκαρίσματα. Οι αντίπαλοί μας τις τρείς, τέσσερις ευκαιρίες που είχαν τις έκαναν γκολ. Πιστεύω ότι τώρα θα είμαστε πιο προσεκτικοί και ξέρουμε τι θα κάνουμε.»
Ο κόσμος περιμένει απόψε πολλά τόσο από εσένα, όσο και από τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου. Τι θα ήθελες να πεις ή να υποσχεθείς στους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο;

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς τόσο οι φίλαθλοί μας, όσο και εμείς θέλουμε ο Ολυμπιακός να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε και να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.»
Φερνάντο είσαι κάτι περισσότερο από έξι μήνες στην ομάδα και σίγουρα σε αυτό το πρώτο διάστημα δεν έδειξες αυτά που μπορείς και θέλεις να δείξεις. Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι σε εμπόδισε να φτάσεις την απόδοσή σου σε υψηλό επίπεδο;

«Έχω παίξει λίγα παιχνίδια και αυτό γιατί δεν είχα πολύ καλή φυσική κατάσταση. Όταν ήμουν λίγο καλύτερα και έπαιξα σε μερικά παιχνίδια πιστεύω ότι δεν πήγα άσχημα. Είναι πάντως διαφορετικό να παίζεις σαν αλλαγή για 15 λεπτά και διαφορετικό να είσαι στην ομάδα που ξεκινάει. Θα ήταν σημαντικό για μένα αν έπαιζα από την αρχή προκειμένου να αποκτήσω τον ρυθμό του παιχνιδιού και να γνωρίσω καλύτερα το ελληνικό πρωτάθλημα.»

Πιστεύεις ότι φέτος θα μπορέσεις να δείξεις και να προσφέρεις αυτά που θέλεις;

«Τώρα είμαι σε πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση και θα κάνω φυσικά ότι μπορώ για να είμαι αυτός που ήμουν και στην Αργεντινή. Στο μυαλό μου έχω ότι θέλω να κάνω μια καλή χρονιά και να πετύχω αρκετά γκολ και να δει έτσι ο κόσμος τον Μπελούτσι που έβλεπαν οι φίλαθλοι στην Αργεντινή.»

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει και θέλεις να πετύχεις το αμέσως επόμενο διάστημα;

«Θέλω να συνεχίσουμε να παίρνουμε τίτλους με τον Ολυμπιακό, όπως κάναμε σαν ομάδα μέχρι τώρα, ενώ θα χαρώ πολύ εάν αγωνιστώ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης θα ήθελα να κάνω σημαντικά πράγματα σαν ποδοσφαιριστής και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα.»

Η Εθνική ομάδα;

«Ο πιο προσωπικός μου στόχος είναι φυσικά να ξαναπαίξω στην Εθνική ομάδα, όμως πρέπει πρώτα να παίξω καλά εδώ με τον Ολυμπιακό για να με καλέσει και πάλι ο ομοσπονδιακός τεχνικός.»

Φερνάντο φέτος ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε αρκετά, φέρνοντας πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Έχοντας δει και την περσινή ομάδα, ποιες είναι οι διαφορές και τι πιστεύεις ότι μπορεί να παρουσιάσει φέτος ο Ολυμπιακός;

«Κατ αρχάς έχουμε έναν καινούργιο προπονητή με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία και από εκεί ξεκινάνε οι διαφορές για το πώς θέλει ο προπονητής μας να παίξουμε. Είμαστε μια ομάδα που βρίσκεται σε ένα στάδιο στο οποίο πρέπει να «δέσουμε» μεταξύ μας, να γίνουμε ένα πολύ καλό σύνολο και να κοιτάζουμε μπροστά. Όσο για τι θα παρουσιάσουμε φέτος, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και να προκριθούμε σήμερα και μετά να κάνουμε αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα, δηλαδή να το κατακτήσουμε και να βελτιώσουμε την απόδοσή μας να την κάνουμε καλύτερη από πέρσι.»

Μετά από έξι και πλέον μήνες παρουσίας στην Ελλάδα ποια είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες μας;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αυτό έχει ανεβάσει την ποιότητα του ποδοσφαίρου στη χώρα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει μια μεγάλη ομάδα και για το λόγο αυτό θα πρέπει και εμείς να κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.»
Ποια ομάδα θεωρείς ότι θα είναι φέτος αυτή που θα κοντραριστεί μαζί μας για τον τίτλο;

«Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι φέτος πιο δυνατοί και πιστεύω ότι αυτές οι ομάδες θα διεκδικήσουν μαζί με εμάς τον τίτλο. Επίσης και ο Αρης είναι μια καλή ομάδα και ίσως μπορέσει και φέτος να επαναλάβει την καλή πορεία που έκανε πέρυσι.»

Εκτός όμως από το Ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αυτό το διάστημα είχες την ευκαιρία μέσω του Champions League να γνωρίσεις από κοντά και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ποια η γνώμη σου για αυτό και ποιες είναι οι διαφορές με το ποδόσφαιρο της νότιας Αμερικής;

«Οι διαφορές είναι στο πως αισθάνονται και πως ζούνε το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα για παράδειγμα ο κόσμος είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο όπως στην Αργεντινή, αλλά εδώ είναι με άλλο τρόπο, καθώς έχουν άλλη κουλτούρα. Είναι διαφορετικά τα οικονομικά και το μόνο που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην Αργεντινή είναι να έχουν μια μπάλα και να παίζουν, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να είναι για αυτούς μια συνήθεια καθημερινή. Για το λόγο αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι εντελώς διαφορετικό. Εδώ στην Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την φυσική κατάσταση και δουλεύουν έτσι περισσότερο επαγγελματικά, ενώ εκεί το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής».

Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη θα θέλαμε να μας πεις με δυο λόγια πως είναι η ζωή σου στην χώρα μας και ποια η γνώμη του για τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Σίγουρα και στην Αργεντινή είναι πολύ ωραία, όμως και εδώ είμαι καλά, καθώς ο κόσμος μου φέρεται πάρα πολύ όμορφα. Θεωρώ ότι οι συνθήκες ζωής είναι πάρα πολύ καλές.

Μακάρι να πετύχω και τρία γκολ. Όμως το πιο σημαντικό είναι να περάσουμε, να πάρουμε την πρόκριση…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: