Κυριακή, Αυγούστου 10, 2008

Στη Μάντσεστερ το σούπερ καπ Αγγλίας !


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της νέας περιόδου στην Αγγλία, καθώς νίκησε την Πόρτσμουθ στα πέναλτι με 3-1 (κανονικός αγώνας 0-0) για το «Κομιούνιτι Σιλντ», το οποίο διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 84,808 θεατών.

Οι πρωταθλητές είχαν την ελαφρά υπεροχή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να μετατρέψουν την υπεροχή τους αυτή σε ένα τέρμα. Έφτασαν πάντως πολύ κοντά στο 50΄, όταν το σουτ του Ντάρεν Φλέτσερ σταμάτησε στο δοκάρι του Ντέιβιντ Τζέιμς. Ως εκ τούτου το ματς οδηγήθηκε στο "0-0" και στα πέναλτι.

Εκεί, από τους τέσσερις παίκτες που ανέλαβαν να εκτελέσουν πέναλτι για λογαριασμό της κυπελλούχου, Πόρτσμουθ, μόνο ο ένας βρήκε δίχτυα (Ντεφόε) ενώ οι υπόλοιποι τρεις αστόχησαν (Ντιανά, Γκ.Τζόνσον-άουτ, Μβουέμπα-απέκρουσε ο Φαν ντερ Σάαρ). Αντίθετα οι Τέβεζ, Γκιγκς και Κάρικ βρήκαν στόχο και η Γιουνάιτεντ πήρε το τρόπαιο με 3-1 στα πέναλτι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ (66΄ Μπράουν), Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Φλέτσερ, Ο΄Σέι (66΄ Κάρικ), Σκόουλς, Νάνι (79΄ Κάμπελ), Γκιγκς, Τέβεζ.

Πόρτσμουθ (Χάρι Ρέντναπ): Τζέιμς, Γκ.Τζόνσον, Κάμπελ, Ντιστίν, Χρέινταρσον (79΄ Λαουρέν), Μπούπα Ντιόπ, Μέντες (75΄ Μβουέμπα), Ντιαρά, Κράνιτσαρ (60΄ Ουτάκα), Κράουτς, Ντεφόου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: