Δευτέρα, Αυγούστου 25, 2008

Τεν Κάτε: Δεν περάσαμε ακόμα


Αρχικά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της αμυντικής γραμμής σε περίπτωση που το «τριφύλλι» καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά αυτό λειτούργησε σαν αφορμή για να κάνει σαφές το πως αντιμετωπίζει ο ίδιος την ρεβάνς με την τσέχικη ομάδα.

«Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Δεν θέλω να μιλάω για το μέλλον. Ίσως κάποιοι το ξεχνούν αλλά ακόμα δεν έχουμε προκριθεί στους ομίλους», επισήμανε. «Την προηγούμενη φορά κερδίσαμε αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οπότε πρέπει να έχουμε προτεραιότητα το αποτέλεσμα όπως και να έρθει. Είναι πολύ σημαντικό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει εκπροσώπηση στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλουμε την υποστήριξη των φιλάθλων μας και θέλουμε να τους έχουμε πάντα δίπλα μας στις μεγάλες στιγμές. Είμαστε χαρούμενοι που θα αγωνιστούμε σε γεμάτο γήπεδο», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Τεν Κάτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού για να συμπληρώσει ύστερα από σχετικό ερώτημα: «Δεν νομίζω πως όλος ο κόσμος θεωρεί δεδομένη την πρόκριση και για αυτό έστειλα μήνυμα μετά το πρώτο ματς πως έχουμε ακόμα 90 λεπτά. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας...»

«Θα ήταν λάθος να παρασυρθούμε...»

Στην συνέχεια ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε για το αν τα αποτελέσματα τόσο του Παναθηναϊκού όσο και των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα επηρεάσουν την πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους στην Superleague. «Δεν ξέρω σε ποιον βαθμό θα επηρεάσει τους άλλους, αλλά εμάς δεν θα μας επηρεάσει. Μιλάω μόνο για μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας πως πρόκειται για διαφορετικές διοργανώσεις...».

Όσο για το πως περιμένει την Σπάρτα: «Περίμενα πως στην Πράγα θα ήταν πιο επιθετική αλλά έδειξαν πως το δυνατό τους σημείο είναι οι αντεπιθέσεις. Θα δούμε...», είπε ο Τεν Κάτε ο οποίος στην συνέχεια απάντησε με... ντρίμπλα για το αν ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει την διατήρηση του «μηδέν» στο παθητικό του ή αν θα προσπαθήσει να σκοράρει πρώτος. «Στόχος μας είναι η πρόκριση. Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν να παρασυρθούμε και να αφήσουμε κενά στην άμυνα μας. Πριν το ματς δεν θέλω να μιλήσω για τακτική . Αρκούμαι να πω πως 11 είναι αυτοί 11 είμαστε κι εμείς. Θα περιμένουμε να δούμε...»

Ο τεχνικός των «πράσινων» τοποθετήθηκε και στα λεγόμενα του προπονητή της Σπάρτα, Βίτσεσλαβ Λάβιτσκα, σύμφωνα με τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο επιθετικός από ότι στο πρώτο παιχνίδι. «Η Σπάρτα είναι αυτή που πρέπει να κερδίσει άρα αυτή είναι που πρέπει να παίξει πιο επιθετικά. Η στατιστική ανάλυση του πρώτου αγώνα έδειξε ξεκάθαρα πως εμείς είχαμε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα...».

Ο Τεν Κάτε, πάντως, φύλαγε το... καλύτερο για το τέλος. Σε ερώτηση για το αν θυμάται τον αποκλεισμό του Άγιαξ από τους ομίλους με θύτη την Κοπεγχάγη μέσα στο Άμστερνταμ και ενώ οι Ολλανδοί είχαν νικήσει στο πρώτο ματς, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού απάντησε με χιούμορ: «Στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε νεαρούς παίκτες που βάζουν αυτογκόλ...», είπε με νόημα αλλά και μια δόση... πικρίας.

Καραγκούνης: Να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε!

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραγκούνης φάνηκε πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός δεν θα πετάξει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από διάστημα 3 ετών.

«Είναι το δεύτερο παιχνίδι με την Σπάρτα. Είναι μια καλή ομάδα, όλη η ομάδα τους είναι καλή και αξίζει τον σεβασμό μας. Αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι, περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι όλα υπέρ μας και με προσοχή και αυτοσυγκέντρωση θα φτάσουμε στον στόχο μας. Ξέρουμε την σημασία του αγώνα. Είναι σημαντικό για μας να επιστρέψουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι όλα υπέρ μας αλλά έχουμε ακόμα 90 λεπτά. Θέλουμε να παίξουμε και καλό ποδόσφαιρο και με την βοήθεια του κόσμου θέλουμε να επιστρέψει η ομάδα μετά από 3 χρόνια εκεί που ανήκει».

Όσο για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί κόντρα στους Τσέχους: «Θα δούμε πως θα είναι το πόδι μου μετά την προπόνηση, θα μιλήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε...», υποστήριξε ο «Κάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: