Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2008

ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές τους «οπαδούς» του Ολυμπιακού και τις αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν χώρα λίγο 00 έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τρεις ώρες πριν την έναρξη του επαναληπτικού των «ερυθρολεύκων» με την Ανόρθωση.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 18.30, όταν με την άφιξη των 1.600 οπαδοί της κυπριακής ομάδας με συρμό του ΗΣΑΠ έγινε η πρώτη «επίθεση». Όσοι «φίλοι» των πρωταθλητών βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή πέταξαν βροχή αντικειμένων, προς τους αντιπάλους οπαδούς, με τα ΜΑΤ να μην μπορούν να τους εμποδίσουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει κι ένας τραυματίας Κύπριος οπαδός.

Στη συνέχεια, κι αφού οι Κύπριοι φίλαθλοι είχαν μπει μέσα στο γήπεδο με ασφάλεια, μία διμοιρία των ΜΑΤ προσπάθησε να απωθήσει τους οπαδούς του συλλόγου του Πειραιά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πολύ μεγάλη ένταση και να πέσει άφθονο ξύλο.

Τουλάχιστον, αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει...

Μώραλης: Φταίει η αστυνομία, δεν μας εκφράζουν αυτές οι ενέργειες.

Για τα όσα συνέβησαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Φάληρο, τοποθετήθηκε με τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Αlter», ο Γιάννης Μώραλης. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έριξε ευθύνες στην αστυνομία για ανεπαρκή φύλαξη του χώρου και επανέλαβε πως αυτές οι ενέργειες από όποιους και αν συμβαίνουν δεν εκφράζουν τον Ολυμπιακό.

«Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χτες. Αυτοί που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν εκφράζουν τον Ολυμπιακό. Από ότι βλέπω στα πλάνα είναι εμφανές ότι λείπουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Όταν προγραμματίζουμε κάτι στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας θα πρέπει να τηρείται. Δεν είναι δυνατόν να είναι η αστυνομία από την πλευρά των φιλάθλων της Ανόρθωσης και να αφήνει αυτούς που κάνουν αυτές τις ενέργειες να δρουν ανενόχλητοι. Εκτός γηπέδου δεν έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε. Καυτηριάσαμε με την ανακοίνωση μας τα όσα συνέβησαν χτες. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι πρωτάκουστο από την στιγμή που ήδη ήμασταν προετοιμασμένοι από χτες πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνουν νέα επεισόδια», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μώραλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: