Πέμπτη, Αυγούστου 28, 2008

Champions league:Κληρώνει στο Μονακό για τους ομίλους



Το απόγευμα της Πέμπτης (19.00, ΝΕΤ) στο Μονακό θα διεξαχθεί η κλήρωση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται μόνο από τον Παναθηναϊκό μετά τον αποκλεισμό-σοκ του Ολυμπιακού από την Ανόρθωση.

Οι 32 ομάδες που θα κατανεμηθούν, ως είθισται, σε 8 ομίλους έχουν ήδη βρει την θέση τους στα 4 γκρουπ δυναμικότητας και το βράδυ της 28ης του Αυγούστου θα γνωρίζουν τις αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Την «μερίδα του λέοντος» διατηρούν Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία καθώς εκπροσωπούνται από 4 ομάδες, 3 ομάδες προέρχονται από την Γαλλία ενώ από δύο εκπροσώπους στέλνουν στο Τσάμπιονς Λιγκ Γερμανία, Ουκρανία, Ρουμανία και Πορτογαλία. Στον φετινό θεσμό θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά η Ανόρθωση (Κύπρος), η Κλουζ (Ρουμανία) και η Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία) .

Ο Παναθηναϊκός έχει τοποθετηθεί βάσει βαθμολογίας στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις Μαρσέιγ, Ζενίτ, Στεάουα, Μπορντό, Σέλτικ, Βασιλεία και Φενέρμπαχτσε, ομάδες που θα αποφύγει στην φάση των ομίλων. Αναλυτικά, τα 4 γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τσέλσι
Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα
Άρσεναλ
Λιόν
Ίντερ
Ρεάλ Μαδρίτης

2ο γκρουπ:

Μπάγερν Μονάχου
Αϊντχόφεν
Βιγιαρεάλ
Ρόμα
Πόρτο
Βέρντερ Βρέμης
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Γιουβέντους

3ο γκρουπ:

Μαρσέιγ
Ζενίτ
Στεάουα
Παναθηναϊκός
Μπορντό
Σέλτικ
Βασιλεία
Φενέρμπαχτσε

4ο γκρουπ:

Σαχτάρ Ντόνετσκ
Φιορεντίνα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ντιναμό Κιέβου
Κλουζ
Άαλμποργκ
Ανόρθωση
Μπάτε Μπορίσοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: