Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Iδου η Κύπρος !


Μετά την νίκη της Ανόρθωσης με 3-0 την Τετάρτη απέναντι στον Ολυμπιακό, η Ομόνοια πήρε μια περήφανη και ιστορική νίκη μέσα στην Αθήνα απέναντι στην ΑΕΚ με 1-0.

Οι πράσινοι έπαιξαν, χωρίς υπερβολή, αλάνθαστα, μπορεί να μην είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έχασαν σε καμιά περίπτωση τον έλεγχο του αγώνα. Το γκολ του Καφού στο 39’ ήταν αυτό που έδωσε την μεγάλη νίκη στην κυπριακή ομάδα και το δικαίωμα στους 3,500 απίστευτους οπαδούς των πρασίνων να κερδίσουν κατά κράτος την κερκίδα των φίλων της ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε όπως θα ήθελε ο Γιώργος Δώνης για την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε χαμένη στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν κακή, με τους Σκόκο και Ζορμπά να μη βοηθάνε καθόλου στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση δημιουργήθηκε στο 21’ από στημένη φάση, με τον Ζορμπά να ανακόπτεται από τους αντίπαλους αμυντικούς.

Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια ήταν άψογα στημένη, έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές της, μην αφήνοντας καθόλου κενούς χώρους στους «κιτρινόμαυρους». Όταν δινόταν η ευκαιρία, οι Κύπριοι έβγαιναν μπροστά με τους Χριστοφή και Καφού να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί. Ο πρώτος, μάλιστα, υποχρέωσε τον Σάχα σε εξαιρετική επέμβαση στο 22’, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ράμος παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ σε μια προσπάθεια του Ντικουμάνα από δεξιά.

Η ψυχρολουσία για την Ένωση ήρθε στο 40’, όταν με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα άλλαξε πορεία στον διαιτητή) ο Ντικουμάνα έβγαλε στον Καφού, αυτός πήρε την κόντρα από τον αργοπορημένο Μαϊστόροβιτς και με άψογο τελείωμα νίκησε το εξερχόμενο Σάχα, κάνοντας το 0-1. Τίποτα άλλο αξιόλογο δεν είχε το πρώτο μέρος, εκτός από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου της ΑΕΚ.

Δεν μπορούσε...

Ο Γιώργος Δώνης έκανε την πρώτη του διορθωτική κίνηση με την έναρξη της επανάληψης, ρίχνοντας στη μάχη τον γρήγορο Παυλή στη θέση του Ζορμπά, προκειμένου να στηρίξει στην επίθεση την παρουσία του Μπλάνκο. Όμως, η ΑΕΚ εκτός από δέκα λεπτά μιας κάποιας κινητικότητας, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απολύτως, με τον Αργεντινό επιθετικό της να είναι εγκλωβισμένος.

Ούτε οι Χετεμάι και Λαγός, που μπήκαν στο μεταξύ, άλλαξαν κάτι από την εικόνα της Ένωσης μέχρι το τέλος, προβληματίζοντας τους φιλάθλους που είχαν έρθει στο γήπεδο και αναγκάζοντάς του να αποδοκιμάσουν στο τέλος του αγώνα. Ένα τέλος, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο αν δεν υπήρχε ο Χουανφράν, που με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού αποσόβησε βέβαιη παραβίαση σε σουτ του Ζλόγκαρ.

ΑΕΚ: Σάχα, Ράμος, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Χουάνφραν, Ρίκα (63’ Χετεμάι), Καφές, Ριβάλντο (79’ Λαγός), Σκόκο, Ζορμπάς (46’ Παυλής), Μπλάνκο.

Ομόνοια: Γεωργαλίδης, Ντικουμάνα, Βένζελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο (79’ Καϊάφας), Κλέιτον (81’ Αλωνεύτης), Χαραλάμπους, Χριστοφή (85’ Οκκάς), Καφού.




0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια: