Κυριακή, Σεπτεμβρίου 07, 2008

ΚΥΠΡΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ 1-2: Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


Κρίμα. Η Κύπρος ήταν σαφώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο, έφτιαξε πάμπολλες κλασικότατες ευκαιρίες για γκολ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα σε βάρος των παγκόσμιων πρωταθλητών Ιταλία όμως το γκολ του Ντι Νατάλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε μια άδικη νίκη με 1-2 στους Ιταλούς.

Από το πρώτο λεπτό η Κύπρος πήρε τον έλεγχο του αγώνα και είναι ενδεικτικό ότι στα πρώτα δέκα λεπτά δημιουργήθηκαν τρεις κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ.

Όμως μια αδράνεια από την αμυντική γραμμή της Κύπρου στο 8’ έδωσε την ευκαιρία στον Ντι Νατάλε να ανοίξει το σκορ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Παρά το γκολ η Κύπρος δεν έχασε την ψυχραιμία της. Συνέχισαν να κρατούν μπάλα και να δημιουργούν καταστάσεις στην περιοχή του Μπούφον και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 29’ ο Μάριος Νικολάου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αλωνεύτης εκμεταλλεύτηκε ένα μπέρδεμα στην περιοχή για να ισοφαρίσει.

Η κατάσταση συνέχισε να είναι ίδια μέχρι τα τελικά στάδια του αγώνα. Η Κύπρος δεν επέτρεψε στους Παγκόσμιους πρωταθλητές να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες.

Όμως η μπάλα τιμωρεί. Από τη στιγμή που δεν καταφέρναμε να στείλουμε την μπάλα στο πλεκτό, ήρθε ο Ντι Νατάλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ φάτσα με τον Γιωργαλλίδη να κάνει το 1-2.

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους, Χρίστου, Μιχαήλ (71΄ Γιασεμάκης), Χαραλαμπίδης, Γαρπόζης, Μακρίδης, Νικολάου, Οκκάς (74΄ Παύλου), Κωνσταντίνου (63΄ Χριστοφή), Αλωνεύτης.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Ζαμπρότα, Γκρόσο (18΄ Κασέτι), Γκαμπερίνι (4΄ Μπαρτζάλι), Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Ντι Νατάλε, Καμορανέζι, Τόνι (46΄ Γκατούζο), Πίρλο, Τζιλαρντίνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: