Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 24, 2008

ΒΑΛΒΕΡΔΕ«Στην Κρήτη για +3, διάκριση στο ΟΥΕΦΑ»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χρειάστηκε να συνηθίσω το διαφορετικό στυλ παιχνιδιού που υπάρχει στην Ελλάδα και το διαφορετικό στυλ παικτών. Έπρεπε να γνωρίσω το σύλλογο και να μάθω την υποχρέωση να κερδίζει η ομάδα βάση της πορείας της αλλά και πως λειτουργεί η ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του Βαλβέρδε, για να προσθέσει για τον αποκλεισμό της ομάδας από το Τσάμπιονς Λιγκ:
«Η αρχή ήταν δύσκολη μετά το παιχνίδι στην Κύπρο και στον επαναληπτικό δεν είχαμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Είναι δύσκολο για όλους που δεν συνεχίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ έχουμε την ευκαιρία να διακριθούμε και υπάρχουν πολλές προοπτικές».

«Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε»

Στη συνέχεια, υποστήριξε: «Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ που έχουν ξεκινήσει από εδώ, όπως η Σεβίλλη κι η Ζενίτ. Αυτή την στιγμή πρέπει να περάσουμε τον προκριματικό και μετά έχουμε ένα μικρό πρωτάθλημα. Ακόμα είμαστε στα προκριματικά. Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα, ξέρω ότι όλοι σκέφτονται ήδη την κλήρωση. Πρέπει να σκεφτώ και να εκτιμήσω σωστά το παιχνίδι, έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε κόντρα στη Νόρντζελαντ. Βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες φέτος και πολύ υψηλού επιπέδου».

Ο Βάσκος είναι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, αλλά θέλει να δει τους «ερυθρόλευκους» να είναι ανταγωνιστικοί και στα εκτός έδρας ματς : «Στο πρωτάθλημα έχουμε κάνει τρεις νίκες, στο γήπεδο μας παίζουμε σε καλό και υψηλό ρυθμό τον οποίο πρέπει σιγά-σιγά να εφαρμόσουμε και στα εκτός έδρας παιχνίδια».
«Πρέπει να είμαστε σταθεροί»

Για την εβδομάδα που έρχεται, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα που έρχεται. Παίζουμε στην Κρήτη και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ενώ μετά έχουμε καθοριστικό παιχνίδι στο ΟΥΕΦΑ, όπου θα πάμε χωρίς αίσθηση σιγουριάς. Στο τέλος, έχουμε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Προέχει όμως το ματς της Κρήτης. Παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ παίζουν ρόλο στην ψυχολογία, αλλά υπάρχουν ακόμα δύο ματς. Όταν το έχεις το μυαλό σου, θα χάσεις την προσοχή σου από το ματς που προηγείται. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι αναμετρήσεις κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους. Όμως, τα πρωταθλήματα χάνονται όταν οι παίκτες έχουν αλλού την προσοχή τους. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και σίγουροι σε όλα τα παιχνίδια».

«Εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα οι προπονητές»

Ερωτηθείς για το αν θέλει να μείνει και την επόμενη σεζόν στον Πειραιά, απάντησε: «Οι προπονητές ζούμε την ημέρα. Εξαρτιόμαστε από τα αποτελέσματα, προθέσεις μας είναι να κάνουμε μια καλή χρονιά και στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο ο ΟΦΗ. Μετά θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τον τρόπο που με υποδέχτηκε και για την πολύ καλή συμπεριφορά του απέναντί μου». Στο τέλος, ο 44χρονος προπονητής αναφέρθηκε στην αργοπορία του Ντιόγκο: «Καθυστέρησε λόγω κίνησης όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές γιατί δεν έχει συνηθίσει ακόμα την κίνηση στην Αθήνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: