Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2008

Δώνης: Εχουμε 40 λάθη μ.ο. σε κάθε ματς και αυτό λόγω έλλειψης ηρεμίας


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο Πανιώνιος είναι μια επιθετική ομάδα που δεν βασίζεται σε έναν, αλλά σε πολλούς παίκτες. Είναι δύσκολος αντίπαλος και θα πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να είμαστε πάντα σοβαροί και δυνατοί. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και καλά και άσχημα παιχνίδια. Μπορεί να πάρεις ματς και να μην παίξεις καλά και άλλες φορές να χάσεις και να μην αγωνιστείς καλά. Οι παίκτες μου είναι πειθαρχημένοι και δεν περιμένουν από εμένα να τους στείλω μήνυμα από την συνέντευξη Τύπου», ήταν τα πρώτα λόγια του Δώνη και πρόσθεσε:
«Οταν βλέπεις ένας ματς από έξω η ουσία είναι ότι θα πρέπει αρχικά να εντοπίσεις το πρόβλημα. Το σημαντικό είναι ότι το έχουμε βρει! 40 λάθη μέσο όρο σε κάθε ματς με τα περισσότερα να είναι αβίαστα. Αυτό μας εμποδίζει να κάνουμε παιχνίδι και ο αντίπαλος βλέπει χώρους για αντεπιθέσεις. Είχαμε πλαγιοκοπήσεις και στο ματς με Ηρακλή, αλλά μέχρι το 20’ κάναμε 18 αβίαστα λάθη».
«Τα λάθη οφείλονται στην έλλειψη ηρεμίας»

Στη συνέχεια, εξήγησε τους λόγους που οι «κιτρινόμαυροι» κάνουν τόσα πολλά λάθη: «Όταν γίνονται τέτοια λάθη, που οφείλονται στην έλλειψη ηρεμίας είναι εμπόδιο. Ειδικά όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας. Η δεύτερη παράμετρος είναι ότι δεν υπάρχει ανάλογη κίνηση. Μπορεί να είναι και συνδυασμός και των δύο. Πάντως κατά τη γνώμη μου σε ποσοστό 90 με 95% οφείλεται στην έλλειψη ηρεμίας, που είναι η πρώτη παράμετρος».

Οσο για το αν μπορούν να βελτιωθούν και άλλο οι παίκτες του και να φτάσουν στο επίπεδο που επιθυμεί, επεσήμανε: «Ο σκοπός ο δικός είναι να φτάσουμε σε ένα σημείο να μην υπάρχει διαχωρισμός αντιπάλων και εντός και εκτός έδρας ματς. Να εμφανιζόμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι και να είμαστε πιο εκρηκτικοί με τη μπάλα στα πόδια. Δεν έχουν φτάσει ακόμα στα όριά τους. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δείχνουν σημαντικό βαθμό βελτίωσης. Θα αναφερθώ στον Μπλάνκο που και από την εικόνα που είχα εγώ, δεν είχε συμμετοχή στην ανάπτυξη κάτι που φέτος γίνεται».

«Δεν έχουν φτάσει στα όριά τους»

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ομάδα του χρειάζεται χρόνο για να «δέσει»: «Για όλους πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν έχουν φτάσει στα όρια τους και οι ίδιοι περιμένουν περισσότερα όπως και εγώ και πρέπει να πιέσουν τον εαυτό τους. Αν δείτε την ενδεκάδα μας σε σχέση με πέρσι, υπάρχουν οκτώ νέα πρόσωπα και με Λαγό ως αριστερός μπακ. Χρειάζεται χρόνος να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Είχαμε σωστή τακτική, όμως μεγάλο πρόβλημα είναι τα πολλά λάθη».

«Οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο»

Τέλος, για τις μετακινήσεις των οπαδών, δήλωσε: «Ο νόμος που υπάρχει είναι χάλια. Θα πρέπει να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο και δεν πρέπει να εξαρτάται από την βούληση των γηπεδούχων», ενώ για τις μεταγραφές που αναμένονται να γίνουν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τόνισε πως αυτό το θέμα δεν τον έχει απασχολήσει ακόμη: «Το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει αλλά ακόμα δεν με απασχολεί ποιον παίκτη θα πάρουμε τον Δεκέμβρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: