Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

AEK: This is Spata


Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ η σημερινή! Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, μέσω του διευθύνοντα σύμβουλου του συλλόγου, Νίκου Θανόπουλου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι η τοποθεσία του νέου προπονητικού κέντρού του «δικέφαλου», τα έργα του οποίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009, θα βρίσκεται στα Σπάτα, μέσα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Σπάτων. Τ νέο σπίτι της Ενωσης θα χρηματοδοτήσει, όπως είναι ήδη γνωστό, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, θα κοστίσει γύρω στα 15 εκατ. ευρώ και η έκτασή της θα είναι 70 στρέμματα.

Αναλυτικά:

*
Το καινούργιο «σπίτι» της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί στα Σπάτα και συγκεκριμένα μέσα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Σπάτων.

* Η έκταση του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σπάτων είναι 120-130 στρέμματα, ωστόσο, στην Ενωση θα ανήκει μόνο το 80%, δηλαδή τα 70 στρέμματα.

* Τη χρηματοδότηση του έργου έχει αναλάβει προσωπικά ο Νίκος Νοτιάς. Μάλιστα, επειδή η νομοθεσία δεν το επιτρέψει, το έργο θα ανήκει σε εταιρεία του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ. Οταν η νομοθεσία αλλάξει και υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα περάσει στα χέρια της Ενωσης. Συνολικά θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ.

*Το έργο έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις. Από το Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009, από τον Φεβρουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2009 και το τρίτο από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Οπως διεμήνυσε ο κ. Θανόπουλος, από τον Ιούλιο του 2009 η ομάδα θα μπορεί να κάνει προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο.

*
Το προπομητικό κέντρο θα περιλαμβάνει: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης και Τύπου, χώρους Ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίες ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: