Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 05, 2008

Λίπι: "Μην υποτιμήσετε την Κύπρο"



Μπορεί Βουλγαρία και Ιρλανδία να προβάλλουν ως οι κυριότεροι αντίπαλοι της Ιταλίας στη μάχη για την κατάληψη της 1ης θέσης στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ του 2010, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006 θα πάει για... τουρισμό στην Κύπρο για την πρεμιέρα της κόντρα στο συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο άλλωστε να συμβεί όταν στο τιμόνι της βρίσκεται ένας τεχνικός του διαμετρήματος και της εμπειρίας του Μαρτσέλο Λίπι, με τον "Πολ Νιούμαν" του ιταλικού ποδοσφαίρου να στέλνει το μήνυμα στους παίκτες του πως δεν θα πρέπει με τίποτα να υποτιμήσουν την Κύπρο, αν και βρίσκεται στο Νο 65 της παγκόσμιας κατάταξης στην ειδική βαθμολογία της FIFA.

"Ουδείς πρέπει να υποτιμήσει αυτό το τεστ. Εάν το κάναμε, τότε αυτό θα έδειχνε πως η ομάδα μας έχει χάσει την εξυπνάδα και τον σεβασμό για τους αντιπάλους της", τόνισε ο Λίπι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (5/9), για να προσθέσει:

"Θα χρησιμοποιήσουμε εναντίον τους όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας, και αυτά είναι πολλά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ακόμα και αν ο αγωνιστικός χώρος είναι μικρός και δύσκολος. Είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε και να πάρουμε τους τρεις πόντους.

Δεν θα παίξουμε στο Μαρακανά, δεν θα βρούμε το περιβάλλον του Ολίμπικο ή το πλήθος του Σαν Σίρο, ωστόσο δεν πρέπει με τίποτα να σνομπάρουμε τον αντίπαλό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: