Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2008

Βαλβέρδε: "Θέλω να μείνω πολλά χρόνια"


Όπως αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Πρωταθλητής", ο Βάσκος προπονητής κατέθεσε τις απόψεις του για το νέο ποδοσφαιρικό του περιβάλλον, συζητώντας με συμπατριώτη του που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ένω έκανε και κρίσεις για αρκετούς παίκτες της ομάδας.

"Μου έχουν φερθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο", είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και συνέχισε: "Η αλήθεια είναι ότι μου έδειξαν και εξακολουθούν να μου δείχνουν εμπιστοσύνη και με κάνουν να αισθάνομαι καλύτερα.

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να είσαι μακριά από τη χώρα σου και δίχως την οικογένειά σου. Όμως, στο ποδόσφαιρο αυτά συμβαίνουν και πρέπει να είσαι έτοιμος.

Μου αρέσει πολύ η ζωή στην Ελλάδα και θα ήθελα να μείνω πολλά χρόνια δουλεύοντας στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες ζωής για τη δουλειά μου, μόνο που με δυσκολεύει λίγο η κίνηση...


Όταν έγινε η πρόταση του Ολυμπιακού χρειάστηκε να τη σκεφτώ πολύ. Μίλησα με τους συνεργάτες μου, ζήτησα και έμαθα πληροφορίες για τον Ολυμπιακό, ζήτησα να δω ποιά είναι τα σχέδιά του, το όραμά του και τελικά πείστηκα. Και τώρα, λίγους μήνες μετά την απόφαση αυτή, πιστεύω ότι έκανα το σωστό".

"Δεν τελείωσε η Ευρώπη για εμάς"
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε και το κεφάλαιο "Τσάμπιονς Λιγκ", και συγκεκριμένα τον αποκλεισμό των νταμπλούχων Ελλάδας από τη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά από 11 συνεχόμενες παρουσίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, φέρνοντας στο μυαλό του μία παλιά του... κόντρα με την Ανόρθωση.

"Όταν αγωνιζόμουν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο κληρωθήκαμε να παίξουμε με την Ανόρθωση. Ήταν το 1994 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στην Κύπρο είχαμε ηττηθεί με σκορ 2-0 και στον επαναληπτικό στο "Σαν Μαμές" καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτά τα δύο παιχνίδια λοιπόν, μου έρχονταν συνέχεια στο μυαλό, το διάστημα που ήταν οι αναμετρήσεις μας με την κυπριακή ομάδα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Όμως η Ευρώπη δεν τελείωσε για εμάς και το UEFA είναι μία μεγάλη διοργάνωση, που γνωρίζω καλά και θα προσπαθήσουμε να διακριθούμε".

Ο πρώην τεχνικός των Αθλέτικ Μπιλμπάο και Εσπανιόλ "ακτινογράφησε" επίσης ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στους "ερυθρολεύκους", για τους οποίους δείχνει να έχει άριστη εντύπωση από τη μέχρι τώρα παρουσία τους.

Στάζει μέλι για "Τζόλε", Γκαλέτι, "Ιέρο"
"Ο Τζόρτζεβιτς είναι ένας πραγματικά πολύ μεγάλος παίκτης με άψογη τεχνική και πολύ μυαλό. Δεν έχω συναντήσει πολλούς παίκτες με τέτοια αντίληψη και αντίδραση στο παιχνίδι. Όμως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του δεν μπορώ να στηριχτώ αποκλειστικά και μόνο στην παρουσία του.

Εξάλλου τα παιχνίδια είναι τόσα πολλά που χρειάζεται οι παίκτες να ξεκουράζονται", τόνισε αναφορικά με τον αρχηγό των Πειραιωτών, ενώ έκανε ειδική μνεία για τους Γκαλέτι, Στολτίδη και Κυριάκο Παπαδόπουλο.

"Ο Γκαλέτι είναι πραγματικά, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο ποιοτικότερος παίκτης που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Με έχει εντυπωσιάσει, είναι από εκείνους τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι.

Ο Στολτίδης είναι ένας παίκτης-εργαλείο με πάρα πολλές δυνατότητες. Θα ευχόμουν να ήταν σήμερα σε ηλικία 29 ετών να είχα τη δυνατότητα να δουλέψουμε περισσότερα χρόνια μαζί. Περιμένω να μας βοηθήσει, όπως κάνει και τώρα, και στηρίζω πολλά στην παρουσία του.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα παιδί-θαύμα του ποδοσφαίρου. Έχει πολλές δυνατότητες και στοιχεία, όμως σε τέτοιους παίκτες χρειάζεται να έχεις μία ιδιαίτερη συμπεριφορά γιατί είναι πιθανό να πάρουν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που περιμένεις και δείχνουν.

Δεν μπορώ να τον συμπεριλάβω συνεχώς στην πρώτη ομάδα, καθώς είναι ακόμα σε πολύ μικρή ηλικία, όμως σίγουρα θα έχει τις ευκαιρίες που πρέπει".

Ο Ερνέστο Βαλβέδε έκανε επίσης αναφορά για τον Ντιόγκο ("πρόκειται για έναν παίκτη που πολλοί προπονητές θα ήθελαν να τον έχουν στην ενδεκάδα τους") αλλά και τον Μενδρινό ("είναι ένας παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, θράσος κυρίως για τα σουτ που επιχειρεί, αλλά θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να γίνει παίκτης της ενδεκάδας του Ολυμπιακού"), ενώ δεν έκρυψε πως παρακολουθεί την πορεία του Κριστιάν Λεντέσμα στη Σαν Λορέντσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: