Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 08, 2008

Το μήνυμα... εστάλη


Θέμα συζήτησης μεταξύ των παικτών έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης του Ολυμπιακού, η επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε να αντικαταστήσει τον Σεμπάστιαν Λέτο στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ιωνικό. Ο Ισπανός τεχνικός έστειλε προς πάσα κατεύθυνση μήνυμα, καθώς η αλλαγή του Αργεντινού δε ήταν ένα καμπανάκι που «χτύπησε» μόνο για τον ίδιο, αλλά για όλους τους «ερυθρόλευκους».

Κι από ό,τι φάνηκε, χθες, το μήνυμα... ελήφθη! Όπως διέρρευσε, οι παίκτες του Ολυμπιακού συζήτησαν αρκετά μεταξύ τους το θέμα σε «πηγαδάκια» που στήθηκαν, βλέποντας, όμως, και τα θετικά του.

Σε αυτό που συμφώνησαν όλοι, είναι ότι θα πρέπει να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις, αρχικά, καθώς φανέλα βασικού διεκδικούν μόνο όσοι μοχθούν. «Φάνηκε καθαρά ότι με τον Βαλβέρδε θα παίζουν μόνο οι καλύτεροι» είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκε, χθες, και δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πώς αντιλαμβάνονται οι «ερυθρόλευκοι» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Δεν καταλαβαίνει από ονόματα»

Ο Ισπανός δεν καταλαβαίνει από παίκτες-«ονόματα», κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τους παίκτες. Τρανό παράδειγμα οι Κοβάσεβιτς και Μπελούτσι που έμειναν στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ο Όσκαρ, που παρότι είναι καθαρά «δική» του μεταγραφή (και πολύ δαπανηρή), δεν έχει θέση (ακόμη) στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Το ίδιο ισχύει και για τον (εξ Ισπανίας προερχόμενο) Ραούλ Μπράβο.

Ντομί, Γκαλίτσιος κ.ά.

Από την άλλη, η απόφαση της διοίκησης για την απομάκρυνση του Ντιντιέ Ντομί, δε φάνηκε να τον επηρεάζει, από τη στιγμή που ο παίκτης προσπάθησε πολύ και έδειξε ότι αξίζει να έχει μια θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Αγνόησε την πρόθεση της διοίκησης, χρησιμοποίησε τον Ντομί κι ο Γάλλος έχει πλέον θέση τη ενδεκάδα. Όπως ακριβώς έχει και ο («ταπεινός»!) Τάσος Πάντος. Ενώ παράλληλα, αφήνει προς το παρόν έξω τον Γκαλίτσιο, δηλαδή το «νέο αίμα» του Ολυμπιακού κι έναν παίκτη που μπορεί να εξελιχθεί σε «αγαπημένο της εξέδρας»


Ο Ισπανός είναι δίκαιος, λάτρης της σκληρής δουλειάς, κι από ό,τι φαίνεται, της πειθαρχίας. Για όσο καιρό θα βρίσκεται στον πάγκο των πρωταθλητών (στο Λιμάνι εύχονται να είναι για περισσότερο από το συμφωνημένο), όλα θα δουλεύουν με τους δικούς του ρυθμούς. Οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να τα δίνουν όλα σε προπονήσεις και επίσημα παιχνίδια, για να μην υπάρξουν νέα περιστατικά... Λέτο.


Το μήνυμα Βαλβέρδε είναι σαφές και το έχουν πάρει όλοι. Οι οποίοι... βαράνε τώρα «προσοχές» και προσέχουν ιδιαίτερα. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως το «σήμα ελήφθη, όβερ», ακόμα και από πρωτοκλασάτα ονόματα που μπορούν να δώσουν παραπάνω από όσα δίνουν, όπως λόγου χάρη ο Τοροσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: