Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2008

Βαλβέρδε: "Πήραμε το μάθημά μας"


Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ολυμπιακός πήρε το μάθημά του από την Ανόρθωση, με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, συνεχίζει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και όπως τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς με τη Νόρτζελαντ, το πάθημα από τους Κύπριους πρέπει να γίνει μάθημα.

«Πρέπει να μας γίνει μάθημα ο αγώνας με την Ανόρθωση. Είναι εύκολο για μένα να πείσω τους ποδοσφαιριστές μου ότι χρειάζεται σοβαρότητα, αφού είναι πρόσφατο το πάθημα. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει την πολυτέλεια μιας κακίας βραδιάς στο πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα γιατί μία κακή βραδιά, μπορεί να σε θέσει εκτός συνέχειας, όπως συνέβη απέναντι στην Ανόρθωση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να φοβάσαι, πρέπει να βλέπεις τα λάθη του και να προσπαθείς να τα διορθώνεις»
, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Όπως και μετά το ματς με την Ξάνθη, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε ξανά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και έστειλε στους παίκτες του το μήνυμα: «Είναι αλήθεια πως έχουμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλό και το έχω πει στους παίκτες μου: Ό,τι κάνουμε στο δεύτερο μέρος, πρέπει να κάνουμε και στο πρώτο».

«Ξέρουμε τα πάντα για τον αντίπαλο»

Όπως ήταν φυσικό, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ρωτήθηκε και για τη Νόρτζελαντ, την οποία χαρακτήρισε καλή ομάδα, ενώ τόνισε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη.

«Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει τον αντίπαλο, αλλά εμείς ξέρουμε τα πάντα. Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Είναι ένα σύνολο που παίζει με ενθουσιασμό και πάθος και πρέπει να μοχθήσουμε για να φτάσουμε στη νίκη», ήταν τα λόγια του.

«Κανένα ρίσκο με Ντιόγκο»

Ερωτηθείς για τον Ντιόγκο, η συμμετοχή του οποίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά και τη σημερινή τελευταία προπόνηση στη Δανία, ο Βαλβέρδε επισήμανε πως δεν πρόκειται να ρισκάρει, αν ο παίκτης δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

«Αν υπάρχει κίνδυνος δεν πρόκειται να ρισκάρω ούτε για τον Ντιόγκο, ούτε για κανέναν ποδοσφαιριστή. Έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αβραάμ: Από εμάς εξαρτάται
Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός επισήμανε πως η Νόρτζελαντ θέλει μεγάλη προσοχή ωστόσο, εξέφρασε την πίστη του πως αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα πάρει τη νίκη.

«Η προετοιμασία σε κάθε ματς είναι η ίδια. Η Νόρντζελαντ θέλει προσοχή. Έχουμε προετοιμαστεί για να νικήσουμε. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Δεν μας πειράζει ο τίτλος του φαβορί, αφού φαβορί είμαστε σχεδόν σε όλα τα ματς που παίζουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο Παπαδόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: