Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

«Λύμπε»-Αμαναντίδης: Είναι σίγουρο ότι θα προκριθούμε...


Κοινή συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA παραχώρησαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Γιάννης Αμαναντίδης. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και νυν της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εθνική μας ομάδα θα προκριθεί σίγουρα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφασή του να αποχωρήσει από τον «δικέφαλο» για να αγωνισθεί στη Μπουντεσλίγκα.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι είχαμε ένα άσχημο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τώρα συγκεντρωνόμαστε πλήρως στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Κάνουμε μια νέα αρχή και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω παρά μόνο μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι θα προκριθούμε στη Νότια Αφρική», είπε ο «Λύμπε» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να φύγει από την ΑΕΚ:

«Όταν κατάφτασε η πρόταση της Φρανκφούρτης δεν είχα αμφιβολίες. Στην ηλικία μου μια τέτοια ευκαιρία είναι σπάνια. Ευχαρίστησα την ΑΕΚ για τον τερματισμό μου συμβολαίου μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα κλείσω την καριέρα μου στην Μπουντεσλίγκα».

Αμαναντίδης: Δεν μετρά το σύστημα όταν κερδίζεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αμαναντίδη, ο οποίος επεσήμανε: «Όταν κερδίζεις δεν μετρά κανένα σύστημα. Όταν χάνεις όλα σου φταίνε. Το ιδανικό σύστημα είναι αυτό που ταιριάζει στους παίκτες σου. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο μέλλον για να φτάσουμε στην τακτική τελειότητα. Αυτό είναι σημαντικότερο από το αν θα επιτύχουμε ή όχι. Κάθε ποδοσφαιριστής απογοητεύεται όταν δεν επιτυγχάνει τους στόχους τους. Τώρα αρχίζουμε την προκριματική φάση και δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα νιώθω αν δεν προκριθούμε. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να επιτύχουμε».
Ο διεθνής άσος χαροποιήθηκε με το γεγονός ότι τώρα έχει τον «Λύμπε» συμπαίκτη του: «Γνωρίζω το Νίκο πάρα πολύ καιρό από την εθνική ομάδα και καλωσόρισα την απόφαση του. Ταιριάζει ο χαρακτήρας του με την ομάδα και διαθέτει διεθνή εμπειρία. Ποδοσφαιρικά είναι ένας ψυχρός εκτελεστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: