Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2008

Ολυμπιακός : Οι αποκαλύψεις του Χρυσικόπουλου !


Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος είχε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσει με τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, για πολλά από τα «καυτά» καλοκαιρινά ζητήματα και τα όσα είπε ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Αποκαλυπτικός ο γενικός διευθυντής της πειραϊκής ΠΑΕ έφερε στην επιφάνεια άγνωστες λεπτομέρειες του σίριαλ με τον Ντιόγκο και όχι μόνο.

Η πρόταση ΠΑΟ σε Ντιόγκο!
  • "Άλλη ελληνική ομάδα" (σ.σ. χαμογελώντας όλοι κατάλαβαν τον Παναθηναϊκό) πλησίασε τον Ντιόγκο και προσπάθησε να τον "αρπάξει" από τα χέρια του Ολυμπιακού, με πρόταση που κατέθεσε στις 12 Αυγούστου, ενώ δηλαδή οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ξεκινήσει την προσπάθεια να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο.
  • Ο 21χρονος άσος στοίχισε, εντέλει, 9 εκατομμύρια δολάρια στον Ολυμπιακό, αν και την τελευταία στιγμή η Πορτουγκέζα παρουσίασε (με φαξ) πρόταση της Λοκομοτίβ Μόσχας, που έδινε 10 εκατομμύρια. Ο ίδιος ο Ντιόγκο πίεσε την διοίκηση της ομάδας του να τον παραχωρήσει στους Πειραιώτες, καθώς ήδη είχε συμφωνήσει σε όλα μαζί τους.
  • Οι διαπραγματεύσεις με τους Βραζιλιάνους ήταν (όπως ξέρουμε) επίπονες και κράτησαν σε μάκρος, γιατί η Πορτουγκέζα είχε τεράστια χρέη, ξαφνικά έμπαιναν στη μέση τράπεζες και τρίτα πρόσωπα, που δυσκόλευαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Προτάθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα
  • Πριν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο παίκτης είχε προταθεί και στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα όσα υποστήριξε ο κ.Χρυσικόπουλος, οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τη δυνατότητα να πάρουν τον Βραζιλιάνο με αρκετά λιγότερα χρήματα απ' ό,τι έδωσαν οι "πράσινοι".
1,5 λεπτό για Εντού

  • Πλην του Ντιόγκο, το όνομα του Εντού της Μπέτις «έπαιξε» πολύ για τον Ολυμπιακό. Επί της ουσίας, όμως, δεν είχε γίνει τίποτα. «Η μόνη αναφορά που έγινε για τον Εντού ήταν σε μια κουβέντα με τον μάνατζερ του, που κράτησε μόλις 1,5 λεπτό», είπε χαρακτηριστικά ο Χρυσικόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών προτάθηκαν πολλά μεγάλα ονόματα (δεν αποκάλυψε κάποιο), όμως, ο σύλλογος δεν ασχολήθηκε για κανέναν.
«1+1 το συμβόλαιο του Βαλβέρδε»
  • Στο ζήτημα του συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο Χρυσικόπουλος ξεκαθάρισε πως είναι διάρκειας 1+1 έτους. «Αρχικά του προτείναμε κλειστό διετές, όμως, αποφασίσαμε από κοινού να μετατραπεί η συμφωνία σε 1+1. Ήταν κάτι που το ήθελε και ο ίδιος. Υπάρχει έτσι, η δυνατότητα και τις δυο πλευρές να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα μέχρι το καλοκαίρι και τότε να αποφασίσουμε», επισήμανε.

Είχε δεσμευτεί ο Ζαγοράκης
  • Ο Θοδωρής Ζαγοράκης το βράδυ της προηγούμενης μέρας πριν κλείσει η μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είχε δεσμευτεί προσωπικά για την παραχώρηση του παίκτη στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" θεωρούσαν τον παίκτη δικό τους, αφού υπήρχε η προσωπική δέσμευση του προέδρου του ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα, όμως, πήγε στον Παναθηναϊκό με τα γνωστά ανταλλάγματα.
Ο Ντουντού και η Μπέτις!
  • Δύσκολη ήταν και η απόκτηση του Ντουντού, καθώς πριν κλείσει στον Ολυμπιακό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δέχθηκε δελεαστική πρόταση από την Μπέτις, που έδινε 4 εκατομμύρια ευρώ αλλά και δυο ποδοσφαιριστές για το 50% των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου χαφ. Τελικά υπερίσχυσε η καλύτερη οικονομικά προσφορά των Πρωταθλητών Ελλάδας.
Και η ...δύσκολη νύχτα για τον Λέτο
  • Όπως παραδέχθηκε ο κ.Χρυσικόπουλος η πιο δύσκολη μεταγραφή ήταν αυτή του Λέτο. Στις αρχές Αυγούστου κι ενώ ήδη ο Αργεντίνος δεν είχε πάρει άδεια εργασίας για να παίξει στην Αγγλία, η μετακίνησή του στον Ολυμπιακό λίγο έλειψε να χαλάσει, αφού υπήρξαν σοβαρές προτάσεις από την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: