Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2008

ΤΕΝ ΚΑΤΕ : «Φαβορί για το τρόπαιο η Ίντερ»


«To επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι υψηλό. Δεν είναι τσίρκο». Τάδε έφη Χενκ Τεν Κάτε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ίντερ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των «πράσινων» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολλανδός τεχνικός κατέστησε σαφές το μέγεθος της πρόκλησης που περιμένει αύριο βράδυ τους παίκτες του ενώ παράλληλα δεν δίστασε να χρίσει τους «νερατζούρι» ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Είναι προνόμιο να αρχίζουμε με ένα ματς στην έδρα μας απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Σύντομα θα δούμε πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στον όμιλο», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και τώρα ακόμη περισσότερο πρέπει να σεβαστούμε μία μεγάλη ομάδα σαν την Ίντερ. Έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, που θέλουμε να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Το επίπεδο είναι υψηλό. Δεν είναι κάτι σαν τσίρκο. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίζουμε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ίντερ είναι σπουδαία ομάδα και είναι προφανές πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά. Πολλά πράγματα θα παίξουν ρόλο στον αγώνα. Πολύ απλά εμείς πρέπει να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή μας απόδοση και ταυτόχρονα ελπίζουμε η Ίντερ να είναι σε κακή βραδιά. Μην ξεχνάμε πως ενδεχομένως ένας παίκτης της Ίντερ να στοιχίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά το ηθικό μας είναι ακμαίο, θα παλέψουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Σε ερώτημα για το αν θα... κλείδωνε κάποιους παίκτες της Ίντερ στα αποδυτήρια, ο Ολλανδός ήταν απόλυτος. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη δυνατή Ίντερ, με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για μας».

«Πανέτοιμος ο “Κάρα”, σεβασμός σε Ζλάταν»

Ο Τεν Κάτε επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα του πως ο Γιώργος Καραγκούνης θα ξεκινήσει βασικός αύριο αφού τόνισε πως είναι 100% έτοιμος.

«Είναι 100% έτοιμος, θα μπορούσε να παίξει και το Σάββατο. Ήταν απόφασή μας να μην παίξει επειδή ήταν καταπονημένος λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Ελλάδος. Είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας του για την ομάδα».

Όσο για την κατάσταση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την υποψία... ντεφορμαρίσματος του Σουηδού άσου: «Είναι ένας παίκτης κλάσης. Όλοι οι παίκτες μπορούν να έχουν ένα κακό παιχνίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξουν άσχημα και στο επόμενο. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο του Ιμπραΐμοβιτς, που δεν σημαίνει κάτι μία κάμψη που μπορεί να έχει στην απόδοσή του. Τέτοιους παίκτες πρέπει να τους σέβεσαι και να τους προσέχεις πάντα».

O Τεν Κάτε ευχήθηκε να ηττηθεί ξανά σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ η Ίντερ, κάτι που συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια. «Ελπίζω να επαναληφθεί», απάντησε μετά από σχετικό ερώτημα.

Ζιλμπέρτο: Αν θες να είσαι πρώτος, παίζεις με τους πρώτους...

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην συνέντευξη Τύπου. Ο Βραζιλιάνος μέσος υποστήριξε πως οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν με σεβασμό και προσοχή τους πρωταθλητές Ιταλίας και πρόσθεσε πως ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για κάτι καλό το βράδυ της Τρίτης.

«Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο το ματς με την Ίντερ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση και η Ίντερ είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες με μεγάλη πείρα σε αυτό το επίπεδο. Αντίθετα εμείς δεν διαθέτουμε τόση εμπειρία, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχουμε ελπίδα και πίστη πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους. Αν θες να είσαι πρώτος πρέπει να αντιμετωπίζεις τους πρώτους. Δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό το ματς θα είναι το δυσκολότερο στη σεζόν, γιατί πρέπει να βλέπουμε όλους τους αντιπάλους με προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε για αυτό».

Όσο για τους συμπαίκτες του στην «σελεσάο», Μαϊκόν και Ζούλιο Σέζαρ, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Πατρίκ Βιεϊρά: «Δεν έχω κάποιο μήνυμα να τους στείλω. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Χαίρομαι που θα τους δω ξανά. Τους Βραζιλιάνους τους είδα πριν από λίγες μέρες, ωστόσο τον Βιεϊρά έχω να τον δω πολύ καιρό και χαίρομαι που θα τον δω ξανά»

Δεν υπάρχουν σχόλια: