Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Στα άκρα ο Νέρι!


Ούτε χθες επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ -οι απαιτήσεις των Ουκρανών κρίθηκαν υπερβολικές- ωστόσο, ο Νέρι Καστίγιο δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια και είναι έτοιμος να βάλει σε εφαρμογή το εναλλακτικό του σχέδιο, προκειμένου να φορέσει ξανά τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Οπως του διεμήνυσαν οι δικηγόροι του, ο Ουρουγουανός επιθετικός μπορεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, που δεν είναι άλλη από το γυρίσει στο λιμάνι, δια της δικαστικής οδού.

Εχει πεισμώσειι

Την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε γεφυρώσει το οικονομικό χάσμα που υπήρξε με τη Σαχτάρ, οι Ουκρανοί ανέβασαν κι άλλο τις απαιτήσεις του, δηλαδή από τα 2 εκατ. ευρώ στα 3 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να εγκαταλείψουν την υπόθεση. Ομως, ο 24χρονος άσος δεν είναι αποφασισμένος να παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα και να επιτρέψει στην ομάδα του Ντόνετσκ να του καταστρέψει τα σχέδια.

Προσωρινό δελτίο

Ο Νέρι, λοιπόν, σκέφτεται να ζητήσει από την FIFA να του βγάλει προσωρινό δελτίο -κάτι που δύσκολα δεν θα γίνει αν προβεί σε αυτή την ενέργεια- και στη συνέχεια να αγωνισθεί στον Ολυμπιακό για έξι μήνες, περιμένοντας ταυτόχρονα την ετυμηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυτό μπορεί να το κάνει, καθώς ο νεαρός άσος έλυσε πριν λίγες μέρες το συμβόλαιό του με την Μάνστεστερ Σίτι (τον είχε πάρει ως τον Γενάρη) και αφού δεν πήγε σε άλλη ομάδα και δεν θέλει να γυρίσει στο Ντόνετσκ θεωρείται ελεύθερος ως στο τέλος του χρόνου.

Τι θα γίνει με τα 20 εκατ. ευρώ

Η ερώτηση, βέβαια, που προκύπτει είναι το τι θα γίνει με τα 20 εκατ. ευρώ που ξόδεψε πέρυσι η Σαχτάρ για να τον αποκτήσει. Πάνω σε αυτό, η πλευρά του Καστίγιο υπογραμμίζει ότι η FIFA βγάζει προσωρινά το δελτίο στον παίκτη (για να μην μείνει χωρίς δουλειά) και στη συνέχεια επιδικάζει ένα ποσό που πρέπει να πληρωθεί.

Αλλά και πάλι, αν δικαιωθεί δεν θα μπορέσει να αγωνισθεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς η προθεσμία έληξε χθες βράδυ. Θα μπορεί από τον Ιανουάριο, που οι ομάδες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τις λίστες τους, αλλά μέχρι τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: