Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Τεν Κάτε στον Πατέρα: Εγώ ο υπεύθυνος. Τι είπε για το «κλειστό» παιχνίδι της ΑΕΚ


Την ευθύνη για την ήττα, αλλά και την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του εναντίον της ΑΕΚ, ανέλαβε ο Χενκ τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους Νίκο Πατέρα και Κώστα Αντωνίου, τονίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι δεν ανησυχεί για το μέλλον. Ο 53χρονος προπονητής θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η δημιουργία φάσεων και σε αυτόν τον τομέα θα προσπαθήσει να βρει λύσεις κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, θα παίξει τόσο αμυντικά και θα μας περίμενε στο 1/3 του γηπέδου. Φαίνεται ότι εκεί έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι το κομμάτι που θέλει περισσότερη δουλειά και περισσότερο χρόνο. Δεν μπορεί, όμως, να αντιμετωπιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις για το δημιουργικό κομμάτι, κι ο χρόνος είναι υπέρ μας σε αυτό», είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός.

«Εγώ ο υπεύθυνος»

Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα και την αγωνιστική παρουσία, ενώ στάθηκε και σε προσωπικά λάθη κάποιων παικτών που έγιναν και στοίχισαν: «Από τη στιγμή που η ομάδα έχασε και παρουσίασε αυτή την εικόνα, ασφαλώς υπεύθυνος είμαι εγώ και οι παίκτες».
«Αλλάξτε»

Από την πλευρά των Πατέρα και Αντωνίου, η κοινή διαπίστωση ότι η ομάδα δεν πήγε καλά, οδήγησε σε μια μόνο εντολή: να αλλάξει άμεσα η εικόνα της! Στον Παναθηναϊκό φέτος δόθηκαν πολλά χρήματα για ενίσχυση και παιχνίδια όπως αυτό εναντίον της ΑΕΚ επιβάλλεται να κερδίζονται. Αυτό το ξέρουν καλά και οι τρεις άνδρες, που επιθυμούν αυτή τη χρονιά να μπουν οι βάσεις για κάτι πολύ καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: